Logo

ΗΠΑ: Έβγαλαν την... πάνα 95χρονης επειδή την θεώρησαν τρομοκράτισσα



 
 

aerodromio_27-6-2011Μια 95χρονη γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι υποχρεώθηκε να βγάλει την ...πάνα ακράτιας που φορούσε, προκειμένου να υποβληθεί σε έλεγχο ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φλόριντα. (Δείτε το βίντεο)

Η κόρη της 95χρονης, Jean Weber, υπέβαλε καταγγελία στις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές, εναντίον των υπεύθυνων ασφαλείας του αεροδρομίου.

«Ήταν κάτι που δεν φανταζόμουν ότι θα συμβεί σε αμερικανικό έδαφος» είπε η ίδια σε τοπική εφημερίδα.

Η Weber και η μητέρας της επρόκειτο να ταξιδέψουν στο Μίτσιγκαν ώστε η ηλικιωμένη, η οποία πάσχει από λευχαιμία, να βρίσκεται με την οικογένειά της τις τελευταίες ημέρες της ζωής της.

Σύμφωνα με την Weber, κατά τον έλεγχο επιβατών στο αεροδρόμιο, οι ελεγκτές είπαν ότι «ένιωσαν κάτι ύποπτο» στο πόδι της μητέρας της και χρειαζόταν να την ψάξουν σε ιδιαίτερο δωμάτιο, όσο η ίδια θα περίμενε έξω.

Μετά από μερικά λεπτά, ένας ελεγκτής βγήκε από το δωμάτιο και της είπε ότι εντόπισαν κάτι «υγρό και στενό» και ότι έπρεπε να αφαιρέσουν την ...πάνα της 95χρονης για να ολοκληρώσουν την έρευνα.

Η υπηρεσία ασφαλείας TSA υπερασπίστηκε τις ενέργειες των υπαλλήλων της, λέγοντας ότι λειτούργησαν με επαγγελματισμό και σύμφωνα με τις διαδικασίες.

«Δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε καμία κοινωνική ομάδα από τους ελέγχους γιατί γνωρίζουμε από τις υπηρεσίες πληροφοριών ότι υπάρχουν τρομοκράτες που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευαισθησία», δήλωσε ο εκπρόσωπός της.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις