Logo

Προφυλακίστηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης



 
 

tsakogiannis_27-6-2011Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης, μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Ηλιούπολης στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας, που έχω χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγο για τον οποίο αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και έχω δυστυχώς βρεθεί τώρα, χωρίς να φταίω, αναμεμειγμένος σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση απλώς και μόνο λόγω των κοινωνικών επαφών μου με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τη Δικαιοσύνη».

Μάλιστα, με το ίδιο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, αμφισβητεί το σύστημα ανίχνευσης της ΟΥΕΦΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνύει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης του».

Τονίζει ακόμη ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος δικό του ή κάποιου συγγενικού ή φιλικού του προσώπου και δεν αποδεικνύεται η εμπλοκή του στις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Αναφερόμενος εξάλλου στις τηλεφωνικές συνομιλίες του, που έχει καταγράψει, η ΕΥΠ υποστήριξε ότι το περιεχόμενό τους έχει παρεξηγηθεί και πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό.

Τις χαρακτήρισε δε ως «συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων», ενώ ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με κάποια από τα πρόσωπα που αναφέρονται ως συνομιλητές του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις