Logo

Αφοι Κανελλόπουλοι κατά Αλέξη Κούγια



 
 

kougias_27-6-2011Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Κούγια εξαπέλυσαν τη Δευτέρα το βράδυ με κοινή ανακοίνωσή τους, ο δικηγόρος Θανάσης Κανελλόπουλος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων αγώνων καθώς και τα αδέρφια του Δημήτρης, Τάσος και Θεόδωρος Κανελλόπουλος, που είναι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα τα αδέρφια Κανελλόπουλοι, κατηγορούν τον Α. Κούγια ότι τους κατασυκοφαντεί οικογενειακώς με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και τον επηρεασμό της κοινής γνώμης.

Ακόμη, τονίζουν ότι θα μηνύσουν τον γνωστό ποινικολόγο για όσα συκοφαντικά και προσβλητικά διαδίδει δημοσίως εναντίον τους.

Ολόκληρο το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος που συνετάγη με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα «στημένα παιχνίδια» στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2011 και με αφορμή την πρόταση της Κας Εισαγγελέως για να ασκηθεί εις βάρος του τετάρτου εξ ημών ποινική δίωξη για ΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ σε δύο αδικήματα, ο κ. Αλέξιος Κούγιας προβαίνει σε αλλεπάλληλες δηλώσεις στα ΜΜΕ, με τις οποίες, με προφανή σκοπό την κατασυκοφάντησή μας οικογενειακώς και τη δημιουργία εντυπώσεων για τον επηρεασμό κυρίως της κοινής γνώμης και, όπως πιστεύει, και των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών, επιχειρεί με ισχυρισμούς, που δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά περιστατικά, που αναδύονται μέσα από το πόρισμα, και με δικούς του συλλογισμούς, να αναγάγει τον εξ ημών Αθανάσιο Κανελλόπουλο σε δήθεν κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, κάτι το οποίο είναι παντελώς αβάσιμο, αλλά και δεν προκύπτει και από αυτό τούτο το πόρισμα, καθώς και από την προτεινόμενη άσκηση κατ' αυτού ποινικής δίωξης (απλή συνέργεια σε δύο πράξεις).

Σημειωτέον δε ότι η προτεινόμενη ποινική δίωξη στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε δύο τηλεφωνικές του συνομιλίες, των οποίων πάντως το περιεχόμενο θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα και όχι, βεβαίως, από τον κ. Κούγια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας ισχυρίζεται, ότι τα κακώς κείμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου και, ειδικότερα, τα όσα αναφέρονται στο προαναφερόμενο πόρισμα οφείλονται και στον πλημμελή τρόπο απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης από τους εκάστοτε αθλητικούς δικαστές και, κυρίως, ισχυρίζεται ψευδέστατα ότι οι εν λόγω αθλητικοί δικαστές «διορίζονται» από τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο και τους λοιπούς αδελφούς του, που είναι δικαστικοί λειτουργοί, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις των αθλητικών δικαστών γενικώς (όχι μόνον σε υποθέσεις που αφορούσαν τον ίδιο) να μην είναι αποφάσεις των ιδίων των δικαστών, αλλά, ουσιαστικώς, να επιβάλλονται σ' αυτούς από όλους εμάς ανεξαιρέτως και έτσι δημιουργείται δήθεν προστασία σε παρανομούντες!!!

Και για μεν το πρώτο μέρος του ισχυρισμού του, δηλαδή για τον τρόπο λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης, ο κ. Κούγιας δικαιούται να έχει την άποψή του και να την εκφράζει δημοσίως και πάντως ο καθένας επ' αυτού μπορεί να έχει είτε αρνητική είτε θετική άποψη.

Όμως, ο δεύτερος ισχυρισμός του κ. Κούγια, ότι τους αθλητικούς δικαστές διορίζουμε δήθεν εμείς οι τέσσερις και ότι οι αποφάσεις αυτών είναι προϊόν δικής μας βούλησης, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό παρέχουμε προστασία στους παρανομούντες, υπερβαίνει καταφανώς κάθε όριο της νομιμότητας και της λογικής, είναι ψευδέστατος, κακόβουλος και άκρως συκοφαντικός.

Ωστόσο, παρά το γεγονός, ότι οι ισχυρισμοί του κ. Κούγια είναι ιδιαίτερα προσβλητικοί για το πρόσωπο εκάστου εξ ημών, οι τρεις από τους οποίους είμαστε ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί, και επιπλέον δεν συνοδεύονται από στοιχεία, η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει:

α) να ερωτάται από τους συνομιλητές του, αν διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο, το οποίο να συνδέει τόσο το διορισμό, όσο και αυτές ακόμη τις αποφάσεις των αθλητικών δικαστών με όλους εμάς, και σε διαφορετική περίπτωση να του απαγορεύσουν να συκοφαντεί ξεδιάντροπα και να σπιλώνει υπολήψεις τρίτων, μη συμμετεχόντων στη συνομιλία προσώπων.

β) να διασταυρώσουν τα λεγόμενά του, πριν τη δημοσίευση τους, απευθυνόμενοι ακόμη και σε εμάς, προκειμένου να έχουν τη άποψη μας για τα ως άνω βαρύτατα, δόλια, ανήθικα, αισχρά, ασύστολα και απερίγραπτα ψεύδη του κ. Κούγια.

Όσα, λοιπόν, εν γνώσει της αναληθείας, ισχυρίστηκε και διέδωσε σε βάρος μας ο κ. Κούγιας, προσβάλλοντας διαρκώς, κατά τρόπο ιδιαίτερα βίαιο και βάναυσο, την προσωπικότητά μας, θα αντιμετωπιστούν από εμάς με τα νόμιμα μέσα στον κατάλληλο χρόνο.

Επιφυλασσόμεθα, συνεπώς, για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας κατ' αυτού, για την τελεσθείσα εις βάρος μας άδικη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης και της πρόκλησης βαρύτατης ηθικής βλάβης.

Έτσι λοιπόν, προς αποκατάσταση της στοιχειώδους αλήθειας, υποχρεούμεθα να απευθυνθούμε σε όλα τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στα εκπροσωπούντα αυτά υπεύθυνα πρόσωπα και τους αρμοδίους καθ' ύλην δημοσιογράφους, και να τονίσουμε κατηγορηματικά από τώρα, με την παρούσα δήλωσή μας, για την οποία ελπίζουμε να αφιερωθεί ο ελάχιστος χώρος και χρόνος, σε σύγκριση με αυτόν που αφιερώθηκε στον κ. Κούγια για να εκστομίσει δολίως το απύθμενο σε βάρος μας υβρεολόγιο, τα εξής:

1) Όσον αφορά τον εξ ημών Αθανάσιο Κανελλόπουλο, οι θέσεις αυτού για το συγκεκριμένο θέμα περιέχονται στην από 24-6-2011 δήλωσή του, η οποία, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, καίτοι απεστάλη σε όλα τα ΜΜΕ, από ορισμένα εξ αυτών και μάλιστα από αυτά που φιλοξενήθηκε κατά κόρον ο κ Κούγιας, αποσιωπήθηκε.

2) Ουδέποτε εμείς, είτε όλοι μαζί, όπως ψευδέστατα ισχυρίζεται ο κ. Κούγιας, είτε ο καθένας από εμάς χωριστά, είχαμε οποιαδήποτε ανάμειξη, είτε άμεση, είτε έμμεση, στο διορισμό των αθλητικών δικαστών, αφού αυτός γίνεται από τα προβλεπόμενα από το νόμο αρμόδια όργανα, αλλά ούτε και προς αυτά έγινε ποτέ οποιαδήποτε σχετική υπόδειξη εκ μέρους μας κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, λαμβανομένου υπόψη ότι τους περισσότερους από αυτούς όχι μόνον φυσιογνωμικά, αλλά ούτε και κατ' όνομα ορισμένοι εξ ημών γνωρίζουμε.

3) Κατόπιν τούτου τα όσα ψευδώς και κακοβούλως ισχυρίζεται ο κ. Κούγιας, ο οποίος προφανώς έχει εκλάβει την πραότητα και τη σιωπή μας, ως αδυναμία μας να αντικρούσουμε αυτά, ανήκουν αποκλειστικώς και μόνον στη σφαίρα της φαντασίας του.

Συνεπώς, παρακαλούμε όλα τα ΜΜΕ, στις συνεντεύξεις ή συζητήσεις με καλεσμένο τον κ. Κούγια, εφόσον αυτός θέλει να εκφέρει γνώμη επί του συγκεκριμένου θέματος με αναφορά στο πρόσωπό μας, να καλείται να δηλώσει ευθέως:

α) Ποιος ή ποιοι από εμάς, πότε και με ποίο τρόπο, μέσο ή γνωριμία, «διορίσαμε» οποιονδήποτε αθλητικό δικαστή και ποιον δικαστή συγκεκριμένα, και, επίσης, πότε και σε ποια περίπτωση επηρεάσαμε συγκεκριμένη απόφαση αθλητικού οργάνου, παρουσιάζοντας σε κάθε περίπτωση και τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία, άλλως να μην επιτρέπεται σ' αυτόν οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση αναφορά στο πρόσωπό μας, διαφορετικά δε, θα θεωρήσουμε ότι υπάρχει ανοχή στις σε βάρος μας συκοφαντίες εκ μέρους του κ. Κούγια.

β) σε περίπτωση, που ο κ. Κούγιας ήθελε δηλώσει, ότι δεν εννοούσε κάποιον ή κάποιους από εμάς, να ερωτηθεί, γιατί μέχρι τώρα σε όλες τις δηλώσεις του απέδιδε τα ανωτέρω ψευδή γεγονότα, χωρίς καμία διάκριση, σε όλους τους αδελφούς.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Οι δηλούντες

Δημήτριος Κανελλόπουλος
Αναστάσιος Κανελλόπουλος
Θεόδωρος Κανελλόπουλος
Αθανάσιος Κανελλόπουλος

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις