Logo

Οι πανεπιστημιακές αρχές καταγγέλουν την κατάλυση του ασύλου από τα ΜΑΤ



 
 

asylo_pelegrinis_30-6-2011"Κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών", λόγω της εισόδου  των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο του Τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε, καταγγέλλουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθήνας. 

Η καταγγελία περί παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου έγινε με επιστολές, που υπογράφονται από τον πρύτανη Θ. Πελεγρίνη και οι οποίες απευθύνονται προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι πρυτανικές αρχές, ειδικότερα, με τις επιστολές τους,  κάνουν λόγο για χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτηρίου, κατά τα επεισόδια της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. 

Το γεγονός αυτό, επισημαίνουν, δημιούργησε σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή, φοιτητών και πολιτών που είχαν μπει στο κτίριο για να προστατευθούν από τα χημικά και την αστυνομική βία.

Καταλήγοντας, τονίζουν την ανησυχία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,  υπογραμμίζοντας τα εξής:

"Η ενέργεια αυτή, μαζί με τα γενικότερα φαινόμενα της έντασης που διαδραματίστηκαν στο Κέντρο της Αθήνας, με την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τα τελευταία γεγονότα εντείνουν την ανησυχία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η ελληνική κοινωνία και, κυρίως, η νεολαία μας".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις