Logo

Βουλή: Υπερψηφίστηκε και ο εφαρμοστικός νόμος



 
 

vouli_Υπερψηφίστηκε στη Βουλή επί της αρχής και επί των άρθρων, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εφαρμοστικός νόμος για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Επί της αρχής υπερψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την ανεξάρτητη βουλευτή Έλσα Παπαδημητρίου, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία δήλωσε "παρών". Ειδικότερα, υπέρ δήλωσαν 155 βουλευτές, κατά 136 και 5 "παρών".

Στην ψήφιση των άρθρων παρατηρήθηκαν διαφοροποιήσεις στη στάση των κομμάτων, αλλά και μεμονωμένων βουλευτών. Η ΝΔ υπερψήφισε 22 από τα 49 άρθρα και συγκεκριμένα αυτά που αφορούν αποκρατικοποιήσεις, περιστολές δαπανών και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, ενώ καταψήφισε όλα τα φορολογικά και περιβαλλοντικά άρθρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος ψήφισε "όχι σε όλα", καταγγέλλοντας το προεδρείο για "προσπάθεια φίμωσης βουλευτών", επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ενώ "όχι σε όλα" δήλωσε και ο βουλευτής Λέσβου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σπύρος Γαληνός.

Επίσης, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, δήλωσαν "όχι σε όλα", ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία καταψήφισε τις φορολογικές ρυθμίσεις και τα άρθρα για τη δημόσια περιουσία.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, εξάλλου, καταψήφισε δέκα από τα άρθρα του νομοσχεδίου που αναφέρονται στις αποκρατικοποιήσεις, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας. Μάλιστα, κατήγγειλε διάκριση σε συναδέλφους της βουλευτές, καθώς, όπως είπε, κάποιοι πήραν το λόγο για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους, ενώ άλλοι αποκλείστηκαν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις