Logo

Οι δικηγόροι καταγγέλουν τη βία των ΜΑΤ και των κουκουλοφόρων



 
 

koukouloforoiΤην «αλόγιστη και χωρίς διάκριση χρήση αστυνομικής βίας κατά πολιτών», καταδικάζει «απερίφραστα» με ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Με την ίδια ανακοίνωση καταδικάζονται και «όλοι εκείνοι που, υποκινούμενοι ή όχι, με το πρόσχημα άσκησης συνταγματικών δικαιωμάτων καταστρέφουν περιουσίες, προκαλούν την επέμβαση των ΜΑΤ και υπονομεύουν τις μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις των πολιτών».

Η Ολομέλεια των προέδρων αναφέρει επίσης ότι «η επιβολή της νομιμότητας και της δήθεν διασαλευθείσας τάξης (που πάντως χτες δεν υφίστατο σε εκτεταμένη κλίμακα ως γεγονός), μπορούν να πραγματοποιηθούν δίχως ακρότητες, με στόχευση σε αυτούς που πραγματικά παρανομούν, υπονομεύοντας παράλληλα τον αγώνα των χιλιάδων συμπολιτών μας που διαδηλώνουν ειρηνικά».

Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων προσθέτουν ότι στην αντίθετη περίπτωση «οδηγούμαστε στη μετατροπή της αστυνομικής αρχής από όργανο προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη σε όργανο αυθαιρεσίας και κατάλυσης δικαιωμάτων, σε πλήρη αντίθεση προς το σκοπό της ύπαρξής της».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις