Logo

Κατέρρευσαν οι κατηγορίες κατά του Στρος - Καν



 
 

stros1_1-7-2011

Δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε σήμερα να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας 32χρονης καμαριέρας από τη Γουινέα. (Δείτε το βίντεο)

Ο δικαστής Μάικλ Όμπας δέχτηκε την πρόταση να επιστραφεί στον Στρος-Καν η εγγύηση των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει, ωστόσο οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί δεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε, "η υπόθεση δεν κλείνει".

Το δικαστήριο ζήτησε επίσης να κρατηθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Στρος-Καν και όρισε την επόμενη ακρόαση της υπόθεσης για τις 18 Ιουλίου.

Ο διεθνής και ιδιαίτερα ο Αμερικάνικος Τύπος, με προεξέχοντες τους New York Times, υποστήριζαν σήμερα το πρωί ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ της κατηγορούσας αρχής και των συνηγόρων του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Αντικείμενο των επαφών ήταν, ούτε λίγο-ούτε πολύ η απόσυρση του κακουργηματικού χαρακτήρα των κατηγοριών!

Σύμφωνα με τους New York Times η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ κατηγόρων-εισαγγελέων και των συνηγόρων του Στρος-Καν έγινε την Πέμπτη.

Οι εισαγγελείς παρείχαν στους δικηγόρους λεπτομέρειες από τα ευρήματά τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ζητήματα, που αφορούν την αίτηση ασύλου της 32χρονης καμαριέρας από τη Νέα Γουινέα.

Επίσης, στα ευρήματα των εισαγγελικών αρχών περιλαμβάνονται και κάποιες ενδείξεις για πιθανές διασυνδέσεις της καμαριέρας με άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και  ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!   

Η καμαριέρα

Η υπηρέτρια, που κατηγόρησε τον πρώην ηγέτη του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν για μια σεξουαλική βίαιη επίθεση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, έχει πει επανειλημμένα ψέματα στους εισαγγελείς και «συνδέεται προσωπικά» με ξέπλυμα χρήματος και εμπόρους ναρκωτικών.

Αυτές, υποστηρίζει ο διεθνής Τύπος, είναι οι αποκαλύψεις που έχουν βυθίσει την υπόθεση της κατηγορούσας αρχής, για το Ντομινίκ Στρος-Καν.

stros2_1-7-2011Το φερόμενο ως θύμα, μια καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel, «συνεχώς ψευδόταν σε εμάς και δεν είναι μια αξιόπιστη μάρτυρας», δήλωσε σε μεγάλη Αμερικάνικη εφημερίδα εισαγγελική πηγή.

Οι κατήγοροι φοβούνται ότι  καμαριέρα δεν θα μπορεί να σταθεί στο βήμα των μαρτύρων. «Θα είναι μια ελαττωματική μάρτυρας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι ερευνητές βρήκαν αρχικά την 32χρονη καταγγέλλουσα αξιόπιστη, όταν έλεγε ότι ο 62χρονος Στρος-Καν με τη βία την έβαλε να κάνει στοματικό σεξ, αφού κατά λάθος μπήκε στο δωμάτιό του, την ώρα που αυτός ήταν στο ντουζ, αλλά τώρα έχουν πολλές ερωτήσεις.

Ο πρώην ηγέτης του ΔΝΤ έχει διατηρήσει την άποψή του, ότι η σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική, ένας ισχυρισμός που τώρα οι κατήγοροι φοβούνται ότι δεν θα μπορεί να διαψευσθεί.

Κατά την 14 Μαϊου η καμαριέρα φέρεται να  κάλεσε ένα φίλο της, ο οποίος ήταν στη φυλακή για κατοχή 400 γραμμαρίων μαριχουάνας για να συζητήσουν πώς μπορούσε να επωφεληθεί από το ραντεβού, λένε τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, προσθέτοντας ότι το επίμαχο τηλεφώνημα έχει καταγραφεί από τις αρχές.

Επιμένει στις κατηγορίες ο δικηγόρος της

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος της γυναίκας που κατηγόρησε τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση την κατάθεσή της και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι της επιτέθηκε.

"Το θύμα από την πρώτη ημέρα περιέγραψε μια βίαιη σεξουαλική επίθεση. Δεν έχει αλλάξει ούτε μια λέξη από την ιστορία της. Ο εισαγγελέας το γνωρίζει. Αυτή ήταν η αλήθεια την ημέρα που συνέβη, αυτή είναι η αλήθεια και σήμερα", είπε ο Κένεθ Τόμσον μιλώντας στους δημοσιογράφους.

"Το θύμα μπορεί να έκανε κάποια λάθη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι θύμα βιασμού", πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον Τόμσον, η ίδια η καμαριέρα του Sofitel αποκάλυψε στις αρχές το "πρόβλημα" που υπήρχε με την αίτηση για χορήγηση ασύλου που είχε καταθέσει.

Όσον αφορά το δημοσίευμα που την έφερε να εμπλέκεται σε εμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο δικηγόρος της το διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας ότι είναι "ψέμα".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

ΗΠΑ: Έτσι "έστησαν" τον Στρος-Καν


Τελευταίες Ειδήσεις