Logo

Τα γλυκά βοηθούν τα παιδιά να μην γίνουν παχύσαρκα !



 
 

cndkds_1-7-2011Η κατανάλωση γλυκών μπορεί, στην πραγματικότητα, να βοηθήσει τα παιδιά να μην παίρνουν βάρος, λένε οι ερευνητές, σε έναν εκπληκτικό ισχυρισμό, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με ολόκληρες δεκαετίες διατροφικής σοφίας.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, οι νέοι που καταναλώνουν τακτικά σοκολάτες και άλλες λιχουδιές, είναι σημαντικά λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε σύγκριση με εκείνους που δεν το κάνουν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αποτέλεσμα αυτό επεκτείνεται μέχρι και την εφηβεία, καθώς όσοι τρώνε γλυκά είναι πολύ πιο πιθανό να είναι λεπτότεροι.

Τα ευρήματα της νέας έρευνας αντιτίθενται στο μεγαλύτερο μέρος των επιστημονικών ερευνών, οι οποίες δείχνουν ότι τα γλυκά δεν είναι μόνο κακά για τα δόντια, αλλά και για το σώμα μας.

Ερευνητές στο Louisiana State University, στις ΗΠΑ, παρακολούθησαν περισσότερα από 11.000 παιδιά και νέους, ηλικίας μεταξύ 2 και 18 ετών, από το 1999 έως και το 2004.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι τα παιδιά που κατανάλωναν γλυκά, είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα σε αντίθεση με εκείνα που δεν κατανάλωναν λιχουδιές.

Μεταξύ των εφήβων, ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό (26%) ήταν πιο πιθανό να ζυγίζουν λιγότερο από τους φίλους τους που δεν κατανάλωναν γλυκά.

Εξηγώντας τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ερευνητές είπαν ότι τα παιδιά που έτρωγαν τις σωστές ποσότητες γλυκών από μικρή ηλικία, έμαθαν την ζωτικής σημασίας ικανότητα της «διατροφικής πειθαρχίας».

Είπαν, επίσης, ότι εκείνοι που έτρωγαν γλυκά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, είχαν μεγαλύτερη επίγνωση των διατροφικών συνηθειών τους και ήταν σε θέση να εξισορροπήσουν τις θερμίδες που έπαιρναν με αυτές που έχαναν.

«Η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που καταναλώνουν γλυκά είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δεν θα πρέπει να ερμηνεύονται ως δικαιολογία για υπερβολές και καταχρήσεις. Τα γλυκά δεν θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα στη διατροφή μας και θα πρέπει να απολαμβάνονται με μέτρο», εξήγησε η Δρ. Carol O'Neil, επικεφαλής της έρευνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις