Logo

Βρετανία: Μηχάνημα αυτόματης πώλησης… χρυσού !



 
 

gldtg_1-7-2011Αν νομίζετε ότι οι μπάρες σοκολάτες είναι λίγο υπερτιμημένες αυτές τις μέρες, τότε αυτό το μηχάνημα αυτόματης πώλησης δεν κάνει για εσάς, καθώς οι μόνες μπάρες που μπορείτε να πάρετε από εδώ είναι κατασκευασμένες από… καθαρό χρυσάφι!

Το πρώτο μηχάνημα αυτόματης πώλησης χρυσού της Βρετανίας, με όνομα «Gold to Go», πρόκειται να ανοίξει σήμερα, στο εμπορικό κέντρο Westfield, στο δυτικό Λονδίνο, ακολουθώντας το πρώτο αντίστοιχο μηχάνημα του κόσμου, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το περασμένο έτος, στο Emirates Palace Hotel του Αμπού Ντάμπι.

Ένας υπολογιστής, ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό του μηχανήματος, ενημερώνει τις τιμές κάθε 10 λεπτά, έτσι ώστε να αντανακλούν τις διακυμάνσεις στην παγκόσμια αγορά.

Οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν απ’ το μηχάνημα είτε ένα κέρμα χρυσού έναντι 40 λιρών ή μία μπάρα χρυσού 250 γραμμαρίων έναντι 10.250 λιρών.

Το μηχάνημα δεν προστατεύεται από φύλακες, αλλά οι δυνητικοί κλέφτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον ενισχυμένο χάλυβα και ένα περίπλοκο σύστημα συναγερμού τελευταίας τεχνολογίας, σε περίπτωση που επιχειρήσουν να το κλέψουν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις