Logo

Συνελήφθη ο νονός Γκαετάνο Ριίνα



 
 

mafiaΗ ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη του Γκαετάνο Ριίνα, του νονού της μαφίας του Κορλεόνε στη Σικελία, έπειτα από έρευνες τριών ετών.

Ο Γκαετάνο Ριίνα είναι αδελφός του αρχινονού της Κόζα Νόστρα, Τότο Ριίνα, που έχει καταδικασθεί σε βαριές ποινές φυλάκισης ως εγκέφαλος πολυάριθμων δολοφονιών.

Ο Γκαετάνο Ριίνα συνελήφθη στην Ματζάρα ντελ Βάλο όπου ζούσε και από όπου συνέχιζε πιθανότατα να ελέγχει τις δραστηριότητες της μαφίας.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Γκαετάνο Ριίνα και τρεις ακόμη συλληφθέντες είναι υπεξαίρεση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η ιταλική αστυνομία θεωρεί ότι η φατρία αυτή συνεχίζει να διαδραματίζει "κεντρικό ρόλο" στις δραστηριότητες της μαφίας της Σικελίας, παρά τις πολλαπλές συλλήψεις των τελευταίων δεκαετιών που την έχουν αποδυναμώσει.

Ο Τότο Ριίνα ή "Τότο ο κοντός" συνελήφθη το 1993. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄80 και στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ο Ριίνα και η οικογένειά του, οι "Κορλεονέζοι", είχαν εξαπολύσει βίαιη εκστρατεία κατά των αντιπάλων φατριών της μαφίας και του ιταλικού κράτους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2011 από directNEWS.gr πηγή:απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις