Logo

Ποινική δίωξη κατά Τσοχατζόπουλου για τα Γερμανικά υποβρύχια



 
 

Tsoxatzopoulos_01-07-2011Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, καθώς και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, ύστερα από μυστική ψηφοφορία.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στη μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 242 βουλευτές, εκ των οποία έγκυρα οι 236. «Ναι» ψήφισαν 216 βουλευτές, 9 ψήφισαν «όχι» και 7 «παρών» για την πρώτη κατηγορία.

Για τη δεύτερη κατηγορία, 215 ψήφισαν «ναι», 9 «όχι» και «παρών» 8.

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα ακολουθήσει η κλήρωση πέντε ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα συγκροτήσουν το Δικαστικό Συμβούλιο.

Αυτό είναι το αρμόδιο όργανο, το οποίο τελικά και θα αποφανθεί αν τα αδικήματα με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος έχουν παραγραφεί ή όχι, εάν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος στην «απολογία» του στη Βουλή έκανε λόγο για «σκευωρία» και «ανήθικο κατηγορητήριο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις