Logo

Διαδικτυακός πόλεμος για την απελευθέρωση του Mr. Wikileaks



 
 

credit_cardw_hack_9-12-2010Mία ολόκληρη στρατιά από χάκερς κήρυξε χθες διαδυκτιακό πόλεμο στις πιστωτικές κάρτες Visa και MasterCard ως εκδίκηση για το πάγωμα του τραπεζικού λογαριασμού της ιστοσελίδας Wikileaks.

Οι χάκερς “χτύπησαν” επίσης και το διαδικτυακό σύστημα πληρωμής, PayPal, την Amazon, καθώς και μία σουηδική τράπεζα.

Η εξάωρη διακοπή στο κωδικό σύστημα ασφαλείας της Mastercard που έγινε  το βράδυ της Τετάρτης, υπολογίζεται ότι επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές παγκοσμίως και αποδεικνύει το πόσο ευάλωτα είναι σε πιθανές επιθέσεις τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά τον κόσμο.

Η ιστοσελίδα της Visa “έπεσε” επίσης χθες βράδυ, μετά από την στοχευμένη επίθεση των "χακτιβιστών", ενώ υπολογίζεται ότι γύρω στους 2.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές “βομβάρδισαν” ταυτόχρονα την εν λόγω ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα να κρασάρει.

Η ιστοσελίδα Wikileaks δημοσιεύει απόρρητα διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ, εξοργίζοντας την αμερικάνικη κυβέρνηση, η οποία ασκεί διαρκείς πιέσεις για την διακοπή κάθε είδους υποστήριξης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Εξάλλου - με αφορμή τη σύλληψη από τη Βρετανική αστυνομία του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ - ένας εικοσιδυάχρονος προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, υπό το ψευδώνυμο “Ψυχρόαιμος”, δήλωσε χθες: «Οι ιστοσελίδες που υποκύπτουν στις πιέσεις των κυβερνήσεων, έχουν γίνει στόχοι επίθεσης. Τα μέλη της οργάνωσης “Anonymous” ήμασταν ανέκαθεν ενάντια στην λογοκρισία και υπέρ της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο και εναντιωνόμαστε σε όσους θέλουν να τα καταργήσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Πιστεύουμε ότι το WikiLeaks έχει γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή διαρροή εγγράφων. Έχει γίνει ένα πεδίο μάχης, ο λαός έναντι των κυβερνήσεων. Θα στοχεύσουμε οτιδήποτε ή οποιονδήποτε προσπαθήσει να λογοκρίνει το Wikileaks, συμπεριλαμβανομένων και εταιριών πολλών δισεκατομμυρίων, όπως την Paypal».

Σημειώνεται ότι η οργάνωση “Anonymous” έχει συνδεθεί με διαδικτυακές επιθέσεις σε ιστοσελίδες της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας και της μουσικής βιομηχανίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις