Logo

Στο δρόμο... για τον Κορυδαλλό



 
 

Aspis_psomiadis_09-12-2010Απολογείται την Παρασκευή το πρωί, ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή, ο επικεφαλής του χρεωκοπημένου πλέον ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι αυτές της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων  από εγκληματική  δραστηριότητα.

Το ένταλμα σύλληψης  σε βάρος του εκδόθηκε όταν πρώην στενός του συνεργάτης κατήγγειλε εγγράφως ότι ο Π. Ψωμιάδης κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις για να διαφύγει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ασφαλιστικού ομίλου είχε δώσει εντολή στη Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων της ΑΣΠΙΣ να παρακρατά για λογαριασμό του ένα εκατομμύριο, περίπου, ευρώ το μήνα από τα χρήματα που εισπράττονταν για ασφάλιστρα.

Σκοπός του Π. Ψωμιάδη φέρεται να ήταν η συγκέντρωση μεγάλων χρηματικών ποσών που θα του επέτρεπαν να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να ζήσει πλουσιοπάροχα σε χώρα της αρεσκείας του.

Σημειώνεται ότι ο ανακριτής  διέταξε την απαγόρευση εξόδου τόσο στη σύζυγο όσο και στο παιδί του.

Ο Π. Ψωμιάδης, που κάποτε εμφανιζόταν ως ένας από τους ισχυρότερους επαγγελματίες της Ελλάδας, έχει παραπεμφθεί με βούλευμα – μαζί με τον καταζητούμενο συνεργάτη του Ανδρέα Λοΐζο -  στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα της  πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Η υπόθεση αφορά πλαστή εγγυητική επιστολή ύψος 550 εκατ. ευρώ που οι κατηγορούμενοι είχαν προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ώστε να πείσουν ότι η ΑΣΠΙΣ διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ αναφέρει: « Η σύλληψη Ψωμιάδη με αυτό το κατηγορητήριο ανοίγει το δρόμο για την αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ασφαλισμένων δεδομένου ότι για το ξέπλυμα του ‘’ βρώμικου χρήματος ‘’ η ΑΣΠΙΣ λάμβανε πιστοποιητικά φερεγγυότητας από τις κρατικές εποπτικές αρχές, οι οποίες στην καλύτερη των περιπτώσεων ασκούσαν πλημμελή εποπτεία. Αν δεν ήταν συνεργοί σ’ αυτήν την εγκληματική δραστηριότητά του...».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις