Logo

Φοιτητές επιτέθηκαν σε Κάρολο και Καμίλα



 
 

BRITAIN_STUDENTS_PROTEST_09-12-2010Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μία ακόμη φορά το Λονδίνο, την ώρα που στο κοινοβούλιο ψηφιζόταν ο αμφιλεγόμενος νόμος για την αύξηση των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια.

Χιλιάδες φοιτητές, που αντιδρούσαν στη ψήφιση του νομοσχεδίου, συγκρούστηκαν βίαια με την αστυνομία, με αποτέλεσμα  να υπάρξουν δεκάδες τραυματίες και πολλές συλλήψεις.

Διαδηλωτές μάλιστα επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και μπογιές στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα στο θέατρο London Palladium .

΄Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν έπαθε το παραμικρό.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν και τρεις αστυνομικοί ένας από τους οποίους σοβαρά στο λαιμό.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν πολλές φορές να πλησιάσουν στο κοινοβούλια σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό αλλά οι αστυνομικοί τους απώθησαν κτυπώντας τους με κλομπς.

Πολλοί φοιτητές χτυπήθηκαν άσχημα στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

«Μηδενίστε τα πανεπιστημιακά δίδακτρα και τις μειώσεις δαπανών» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη επεισοδιακή συγκέντρωση, ενώ την Τετάρτη ετοιμάζεται νέα συγκέντρωση στο κέντρο του Λονδίνου στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος χιλιάδες άτομα.

Τελικά και παρά το κύμα αντιδράσεων από το φοιτητικό κίνημα η κάτω βουλή, με 323 ψήφους υπέρ και 302 κατά, ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Πάντως αρκετοί βουλευτές του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό είτε απείχαν από την ψηφοφορία είτε ψήφισαν κατά των μέτρων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 09-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις