Logo

Ηλεκτρική σκούπα με… οικολογική συνείδηση !



 
 

ecvcm_7-7-2011Ένας Βρετανός εφευρέτης δημιούργησε την πρώτη ηλεκτρική σκούπα από χαρτόνι, χρησιμοποιώντας τη συσκευασία ενός άλλου μοντέλου.

Μάλιστα, η πρωτοποριακή μηχανή του Jake Tyler εντυπωσίασε την κολοσσιαία εταιρεία καθαρισμού Vax σε τέτοιο βαθμό, που σκοπεύει να βγάλει το μοντέλο στην παραγωγή.

«Έχω πολύ μεγάλες ελπίδες για το προϊόν, ειδικά στις αγορές της Ασίας, όπως το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα. Η κατασκευή του είναι πολύ φθηνή», δήλωσε ο 22χρονος Jake, ο οποίος είναι φοιτητής βιομηχανικού σχεδίου στο Πανεπιστήμιο Loughborough της Βρετανίας.

«Μου προσέφεραν μια θέση εργασίας στη Vax, επομένως, έτσι θα μπορώ να επιβλέπω την παραγωγή μέχρι το τέλος», προσέθεσε.

Ο Jake δημιούργησε το μοντέλο «EV» ως τελική εργασία για το πτυχίο του.

«Η ιδέα μου ήρθε όταν έψαχνα σχετικά με την κατασκευή ηλεκτρικών σκουπών και σκεφτόμουν πώς μπορώ να μειώσω όσο το δυνατόν περισσότερο τα έξοδα. Ήθελα να είναι φιλική προς το περιβάλλον, γι’ αυτό και χρησιμοποίησα χαρτόνι, και να είναι ανακυκλώσιμη όσο γίνεται».

Η EV είναι κατασκευασμένη με πάνελς από κυματοειδές χαρτόνι, τα οποία έρχονται ως μέρος της συσκευασίας και μπορούν να αντικατασταθούν αν υποστούν βλάβη.

«Το χαρτόνι που χρησιμοποίησα έχει ειδική επιβραδυντική επίστρωση σε περίπτωση φωτιάς, ενώ απωθεί, επίσης, το νερό. Το καλύτερο είναι ότι οι ιδιοκτήτες της EV μπορούν να προσωποποιήσουν τη σκούπα τους, ζωγραφίζοντας επάνω στο χαρτόνι», είπε ο Jake.

Η οικολογική σκούπα EV κέρδισε στον Jake μία θέση στην έκθεση Νέων Σχεδιαστών, η οποία περιλαμβάνει τις καλύτερες μεταπτυχιακές εργασίες της Βρετανίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις