Logo

Προανακριτική... κοροϊδία και για το σκάνδαλο Siemens



 
 

siemens_8-7-2011Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για σύσταση Προαακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες τεσσάρων πρώην υπουργών για το σκάνδαλο της Siemens, κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

Οι Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης από τη ΝΔ, καθώς και οι Άκης Τσοχατζόπουλος και Αναστάσιος Μαντέλης από το ΠΑΣΟΚ είναι τα πρόσωπα τα οποία κατανομάζονται για τυχόν ποινική εμπλοκή τους στο πολύκροτο σκάνδαλο.

Ειδικότερα, οι 108 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που υπογράφουν την πρόταση, ζητούν να αξιολογηθούν τα στοιχεία και οι κατηγορίες από το Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νέος νόμος περί «ποινικής ευθύνης υπουργών», το οποίο θα πρέπει να αποφανθεί για την τυχόν παραγραφη των αδικημάτων ή για την τυχόν παραπομπή των κατονομαζόμενων πρώην υπουργών  στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Επιπλέον, προτείνουν:

α. Να παραπεμφθούν στην Προανακριτική Επιτροπή, η οποία θα κρίνει για την τυχόν παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο, οι πρώην υπουργοί, επί διακυβερνήσεωνς Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης για το αδίκημα της απιστίας.

β. Να παραπεμφθούν στην Τακτική Δικαιοσύνη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) οι πρώην υπουργοί, επί διακυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ,  Άκης Τσοχατζόπουλος και Αναστάσιος Μαντέλης.

Μάλιστα, στην πρόταση επισημαίνουν ότι, κατά την άποψή τους, το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, που ανακύπτει από τα στοιχεία, για τους κ.κ. Τσοχατζόπουλο και Μαντέλη, έχει υποπέσει σε παραγραφεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις