Logo

Βρετανία: Οι υποκλοπές αγγίζουν και τον πρωθυπουργό



 
 

ypoklopes_8-7-2011«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι διεξάγεται έρευνα στα γραφεία της εφημερίδας Daily Star,στο κέντρο του Λονδίνου.»

(Δείτε το βίντεο)

ypoklopes1_8-7-2011Με τη φράση αυτή εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι ένα νέο επεισόδιο προστίθεται στο  χωρίς τέλος σήριαλ του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Βρετανίας.

Τώρα το σκάνδαλο προκαλεί τριγμούς και στην  Βρετανική πολιτική σκηνή, μετά τη σύλληψη πρώην επικοινωνιακού συμβούλου του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Καμερον.

Ειδικότερα, μετά την εφημερίδα News of the World  στην οποία μπαίνει λουκέτο - μετά από 168 χρόνια ιστορίας - υπό το βάρος του πολύκροτου σκανδάλου και άλλη μια εφημερίδα, η  αντίπαλος  της πρώτης, μπήκε στο "στόχαστρο" των δικαστικών ερευνών για την υπόθεση των υποκλοπών.

Οι νέες εξελίξεις για το συγκλονιστικό σκάνδαλο είναι καταιγιστικές.  Η πρώτη είδηση  για την υπόθεση σήμερα Παρασκευή, η οποία κυριάρχησε ως θέμα συζητησης μεταξύ των Βρετανών, ήταν η σύλληψη του Άντι Κόλσον πρώην διευθυντή της News of the World και πρώην διευθυντή επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

ypoklopes2_8-7-2011Την ίδια ώρα που ο 43χρονος  Άντι Κόλσον βρισκόταν ήδη στα χέρια των αστυνομικών αρχών, οι οποίες ερεύνησαν και την κατοικία του αναζητώντας στοιχεία για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, ένα ακόμη επεισόδιο του αστυνομικο-δικαστικού σήριαλ διαδραματιζόταν στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Κλάιβ Γκούντμαν, πρώην ανακτορικός συντάκτης της News of the World, ο οποίος είχε φυλακιστεί το 2007 για το σκάνδαλο,  συλλαμβανόνταν εκ νέου.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, από τον Ιανουάριο του 2007,  μετά τις καταγγελίες μελών του προσωπικού του Μπάκιγχαμ,  ότι υποκλέπτονταν μηνύματα από τους τηλεφωνητές τους, τα οποία  σχετίζονταν με τον τραυματισμό του πρίγκιπα Ουίλλιαμ στο γόνατο.

ypoklopes3_8-7-2011Μετά την αποφυλάκισή του, και μέχρι τη σημερινή νέα σύλληψή του ο Κλάιβ Γκούντμαν εργαζόταν στην κυριακάτικη έκδοση της Daily Star, την Daily Star Sunday.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νέα σύλληψη του Κλάιβ Γκούντμαν έχει να κάνει με τις καταγγελίες περί πληρωμών σε αστυνομικούς από στελέχη της News of the World, η οποία ανήκει στον όμιλο News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Μετά τη σύλληψη του Γκούντμαν ακολούθησε η έρευνα στα γραφεία της Daily Star, που ιδρύθηκε το 1978, ανήκει στον όμιλο Express Newspapers του βρετανού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Ντέσμοντ και πουλά 700.000 αντίτυπα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις