Logo

Η μαφία της Θεσσαλίας θα δολοφονούσε αστυνομικό



 
 

mafia_9-7-2011Συμβόλαια θανάτου σχεδίαζαν οι μαφιόζοι της Θεσσαλίας !

(Δείτε το βίντεο)

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της αστυνομίας, το Θεσσαλικό “συνδικάτο του εγκλήματος” είχε σχεδιάσει ένα συμβόλαιο θανάτου σε βάρος κρατουμένου στις φυλακές, αλλά και μια παγίδα θανάτου για αστυνομικό του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Λάρισας.

Το βασικό "εργαλείο" της αστυνομίας για την εξάρθρωση των εγκληματικών ομάδων, ήταν για άλλη μια φορά ο "αρχικοριός" της ΕΥΠ, που έχει καταγράψει συνομιλίες, οι οποίες βοήθησαν τις διωκτικές αρχές, όχι μόνο να συλλάβουν τα μέλη της οργάνωσης, αλλά και να προστατεύσουν ζωές "ακυρώνοντας" δολοφονικά σχέδια.

Τα μέλη του παράνομου δικτύου με τις τρεις οργανώσεις αριθμούν τα 220 άτομα, εναντίον των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για σειρά αδικημάτων  όπως εμπορία ναρκωτικών, μαστροπεία, νομιμοποίηση εσόδων (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και σωρεία άλλων πράξεων.

Από το σύνολο των μελών έχουν συλληφθεί 48 άτομα - οι περισσότεροι εξ αυτών είναι «παλιοί γνώριμοι» της Αστυνομίας -  τα οποία έχουν ήδη λάβει προθεσμίες από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν την προσεχή εβδομάδα. 

Αυτό που  προκαλεί εντύπωση στις αστυνομικές αρχές είναι οι σφραγίδες του ΟΚΑΝΑ, που βρέθηκαν στην κατοχή των συμμοριτών, γεγονός που σημαίνει, ότι πιθανότατα εμφάνιζαν ως τοξικομανείς μέλη των οργανώσεων που συλλαμβάνονταν, ώστε να πέφτουν "στα μαλακά".

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το Σάββατο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Β. Χαλάτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Συμ. Οφείδης και ο διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, Χρ. Καλούσιος, προέκυψαν τα εξής:

* Οι 220 κατηγορούμενοι προέρχονται από την Θεσσαλία,  την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

* Το συμβόλαιο θανάτου έχει να κάνει με την πολυπληθέστερη ομάδα - με 105 άτομα - εκ των τριών. Ο επικεφαλής της εν λόγω οργάνωσης είχε έρθει σε συνεννόηση με έγκλειστο φυλακών, προκειμένου να δολοφονήσει συγκρατούμενο, ο οποίος ευθυνόταν για το θάνατο συγγενικού του προσώπου.

*Η δολοφονία είχε σχεδιαστεί με συγκλονιστικό τρόπο και ουσιαστικά θα φαινόταν ως ατύχημα. Κατά τη διάρκεια μεταγωγής του κρατουμένου-υποψηφίου θύματος, από τις φυλακές στο Δικαστήριο, εντός του ειδικού οχήματος μεταφοράς, ο κρατούμενος που είχε αναλάβει την εκτέλεση του συμβολαίου θα  «χτυπούσε» το υποψήφιο θύμα στα κάγκελα του οχήματος και στη συμέχεια θα προφασιζόταν ότι συνέβη...  «ατύχημα» λόγω φρεναρίσματος του οχήματος.

thessaloi1_9-7-2011*Η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών αποδείχθηκε σωτήρια για το υποψήφιο θύμα - κρατούμενο, ο οποίος μετά τη λήψη των απαραίτητων μέτρων από την αστυνομία, δικάστηκε χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

*Οι συμπτώσεις έσωσαν αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, στον οποίο μέλη του κυκλώματος σχεδίαζαν να στήσουν ένοπλη ενέδρα. Πριν ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα είχαν εντοπιστεί έξω από το σπίτι του συγκεκριμένου αστυνομικού ύποπτες κινήσεις.

*Ένα τυχαίο γεγονός απέτρεψε την όποια ενέργεια σε βάρος του αστυνομικού. Αργότερα, όταν ξεκίνησε η έρευνα, διαπιστώθηκε ότι προετοιμαζόταν ενέδρα.

* Στις οργανώσεις μετείχε και  σημαντικός αριθμός γυναικών, αρκετές από τις οποίες είχαν και «αρχηγικούς» ρόλους.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής για τη δράση των τριών εγκληματικών οργανώσεων:

"Οι τρεις οργανώσεις, ενέχονται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, διακεκριμένων περιπτώσεων κατοχής και εμπορίας πυροβόλων όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, πρόκλησης και προσφοράς για εκτέλεση κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής (08/07/2011) αστυνομικής επιχείρησης ευρείας κλίμακας σε όλη την περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν παραπάνω από 100 Αστυνομικοί, συνεπικουρούμενοι από 8 εισαγγελικούς λειτουργούς, πραγματοποιήθηκαν  34 έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και άλλους χώρους, παρουσία των εισαγγελικών λειτουργών, όπου συνελήφθησαν 48 άτομα, εκ των οποίων δύο αλλοδαπές γυναίκες.

Μέχρι στιγμής στις έρευνες που ενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

- Όλων των ειδών ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία)

- Όπλα ( δύο (2) πιστόλια με σιγαστήρες, ένα όπλο αερίου, ένας σιγαστήρας για όπλο αερίου, μια (1) καραμπίνα, thessaloi3_9-7-2011μαχαίρια και μία (1) σιδερογροθιά)

- Σαράντα τρία (43) αυτοκίνητα και μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη διακίνηση ναρκωτικών, ή αποτελούσαν οχήματα που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

- Ογδόντα οκτώ (88) κινητά τηλέφωνα και έντεκα (11) κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim)

- Το χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ, σε όλων των ειδών τα χαρτονομίσματα και συναλλαγματικές

- Δύο (2) πλαστές σφραγίδες, πλαστά πιστοποιητικά

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:

- Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν κάθε εγκληματική οργάνωση, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι διευθύνσεις διαμονής τους και «λοιποί χώροι» που διατηρούσαν.

- Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, (αρχηγικά μέλη - εντολείς, εντολοδόχοι, κ.λπ.).

- Εξακριβώθηκε ο τρόπος - μέθοδος δράσης τους (modus operandi), οι διασυνδέσεις τους και οι μεταξύ τους σχέσεις.

- Καταγράφηκαν, με συσκευές καταγραφής ήχου, σε ακουστικό υλικό οι κινήσεις των μελών των εγκληματικών οργανώσεων και επιβεβαιώθηκαν οι συναντήσεις που πραγματοποιούσαν με τα αρχηγικά μέλη.

- Διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση τους πέραν των βασικών εγκληματικών ενεργειών (εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών) και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τέλος, διερευνάται η νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους σε συνεργασία με τις συναρμόδιες διωκτικές αρχές.

Για κάθε εγκληματική οργάνωση, αφού διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών της, οι τρόποι και οι μέθοδοι δράσης της, σχηματίζεται σε βάρος των μελών της δικογραφία για τις παρακάτω πράξεις που προέκυψαν:

Συγκεκριμένα :

Α. ΟΜΑΔΑ

Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από 105 μέλη, εκ των οποίων 96 ημεδαποί (83 άνδρες και 13 γυναίκες) και 9 αλλοδαποί (7 άνδρες και 2 γυναίκες).

Πέραν του επικεφαλής «ιθύνων νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν οκτώ αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων οι δύο γυναίκες. Τέσσερα από τα οκτώ αρχηγικά μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης, ενώ τα υπόλοιπα είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.

’Όλοι μαζί συμμετείχαν και, κατά περίπτωση, διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Εμπορία και διακίνηση όλων των ειδών ναρκωτικών ( ηρωίνη, κοκαΐνη, κλπ).

Κατοχή και εμπορία πυροβόλων όπλων.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης για προσωπικούς λόγους αναζητούσε τρόπους σε συνεργασία με έγκλειστο της φυλακής για τη διάπραξη δολοφονίας (με συμβόλαιο) ικανοποιώντας ένα αίσθημα εκδίκησης σε βάρους του δράστη δολοφονίας οικείου προσώπου του.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ερευνάται :

Η κατάρτιση πλαστών πιστοποιητικών (ιατρικών βεβαιώσεων) με την ιδιότητα του χρήστη ναρκωτικών, ώστε να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές αρχές - σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης, προκειμένου να πετύχουν τη μη προφυλάκισή τους με την χρήση αυτών των πιστοποιητικών.

Η συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών με σκοπό την πορνεία.

Η συμμετοχή μελών της οργάνωσης και τρίτων προσώπων σε σχεδιαζόμενη ένοπλη ενέδρα κατά αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.


Β. ΟΜΑΔΑ

Η Ομάδα αυτή αποτελείτο από 88 βασικά μέλη, εκ των οποίων 83 ημεδαποί (72 άνδρες και 11 γυναίκες) και 5 αλλοδαποί (3 άνδρες και 2 γυναίκες).

Πέραν του επικεφαλής «ιθύνων νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν πέντε αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων η μία (1) γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.

’Όλοι μαζί συμμετείχαν και, κατά περίπτωση, διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη και κοκαΐνη).

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, ερευνάται η συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών με σκοπό την πορνεία.


Γ. ΟΜΑΔΑ

Η Ομάδα αυτή αποτελείτο από 24 βασικά μέλη, εκ των οποίων 23 ημεδαποί άνδρες και ένας αλλοδαπός άνδρας.

Πέραν του επικεφαλής «ιθύνων νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τέσσερα αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων η μία γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.

’Όλοι μαζί συμμετείχαν και επιδίδονταν σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη).

Οι 48 συλληφθέντες, που αποτελούσαν μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η αστυνομική έρευνα, που συνεχίζεται με σκοπό τον εντοπισμό και άλλων εγκληματικών πράξεων, ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας."

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις