Logo

Κρήτη: Ένταση με το ''Τζουλιάνο'' στο Ηράκλειο



 
 

gazza_9-7-2011Στο λιμάνι του Ηρακλείου οδηγήθηκε τελικά, με τη συνοδεία του λιμενικού και μετά από δίωρες διαπραγματεύσεις, το πλοίο "Τζουλιάνο", που μετέχει στο "Στόλο της Ελευθερίας".

Είχε προηγηθεί ένταση στη γύρω θαλάσσια περιοχή, καθώς τρία σκάφη του λιμενικού σώματος καταδίωξαν και τελικά περικύκλωσαν το πλοίο "Τζουλιάνο", προκειμένου να το αποτρέψουν να ταξιδέψει προς τη Γάζα.

Αρχικά το "Τζουλιάνο" με 12 επιβάτες είχε αποπλεύσει απο το Πέραμα.

Μετά την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για την απαγόρευση απόπλου για τα σκάφη που έχουν προορισμό τη Γάζα, το "Τζουλιάνο" κατάπλευσε στα Κύθηρα.

Από εκεί και κατόπιν λιμενικών ελέγχων δόθηκε η άδεια απόπλου με προορισμό το Ηράκλειο.

Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής,  το "Τζουλιάνο" εμφανίστηκε έξω απο το παλιό λιμάνι των Χανίων, προκειμένου να ανεφοδιαστεί σε καύσιμα.

Οι λιμενικές αρχές Χανίων αρνήθηκαν να δώσουν άδεια για είσοδο στο παλιό λιμάνι.

Επικαλέστηκαν την έλλειψη χώρου και αντιπρότειναν τον κατάπλου του σκάφους στα λιμάνια του Κολυμπαρίου ή της Σούδας.

Την ίδια ώρα στην περιοχή έπλεε συνεχώς και σκάφος του Λιμενικού.

Οι Λιμενικοί αντιπρότειναν τον κατάπλου του σκάφους στα λιμάνια του Κολυμπαρίου ή της Σούδας.

Το σκάφος παρέμεινε στα ανοιχτά του παλιού λιμανιού των Χανίων, ενώ το Σάββατο το μεσημέρι, απέπλευσε με κατεύθυνση προς την Ανατολική Κρήτη.

Τότε ξεκίνησε η καταδίωξη του "Τζουλιάνο" από τις λιμενικές αρχές, οι οποίες περικύκλωσαν το πλοίο  έξω από το λιμανάκι στη Παντάνασσα.

Στο πλοίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανέβηκαν ο Λιμενάρχης και Υπολιμενάρχης Ηρακλείου και διενήργησαν έλεγχο στα έγγραφα του "Τζουλιάνο".

Μάλιστα, στην περιοχή, όπως αναφέρει το flashnews.gr, είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος, που υποστήριζε τους ακτιβιστές του "Τζουλιάνο". 

Κατά τις διαπραγματεύσεις, μεταξύ μελών του πληρώματος και των λιμενικών αρχών,  οι τελευταίες ζητούσαν να τους ακολουθήσει το πλοίο στο λιμάνι το Ηρακλείου.

Αντίθετα, το πλήρωμα του καραβιού υποστήριζε ότι δεν υπάρχει καμία νομιμότητα σε αυτήν την απαίτηση των αρχών.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλήρωμα επιδόθηκε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο προκύπτει θέμα με τη σημαία του "Τζουλιάνο".

Από την πλευρά του, το πλήρωμα του πλοίου αμφισβήτησε την εγκυρότητα του εγγράφου, που επέδωσαν οι λιμνενικές αρχές.

Έτσι, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι επιβαίνοντες στο "Τζουλιάνο" - που δηλώνουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν το στόχο τους, που είναι η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - δέχθηκαν να καταπλεύσουν στο Ηράκλειο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις