Logo

Αλγερινοί διαρρήκτες στη Σαντορίνη



 
 

algerinoi_9-7-2011Στη Σαντορίνη, τον τελευταίο ενάμισι μήνα, τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στο νησί, αλλά και ντόπιοι είχαν δεχτεί την "επίσκεψη" τριμελούς σπείρας διαρρηκτών από την Αλγερία.

Δύο από αυτούς, ηλικίας 54 ετών  έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Θήρας, οι οποίοι τους συνέλαβαν στην περιοχή Καρτεράδο της Σαντορίνης, όταν μετά από έλεγχο βρήκαν επάνω τους 650 ευρώ και 18 χρυσά σκουλαρίκια, αλυσίδες και βραχιόλια.

Οι συλληφθέντες, κατά την προνάκιση, ομολόγησαν ότι από τις 19 Μαΐου. που είχαν φτάσει στο νησί, «χτυπούσαν» σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια με την βοήθεια ενός ακόμη ομοεθνούς τους που δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται.

Μετά από έρευνα στο σπίτι που έμεναν, βρέθηκαν δυο ακριβά κινητά τηλέφωνα, είδη ρουχισμού, τρεις χρυσές βέργες, μια χρυσή πλάκα με την ένδειξη «Coach», διάφορα προσωπικά αντικείμενα, καθώς και 1.750 ευρώ και 8.800 κινεζικά γουόν, τα οποία επιστράφηκαν στους δικαιούχους.

Οι αστυνομικοί, ως αυτή τη στιγμή,έχουν εξιχνιάσει τέσσερις διαρρήξεις και δυο απόπειρες.

Ωστόσο, εκτιμούν ότι ο αριθμός θα ανέβει  πολύ περισσότερο όσο προχωρά η έρευνα, καθώς βρέθηκαν πολλά κλοπιμαία τα οποία ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί από που προέρχονται. 

Σημειώνεται, όττι οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις