Logo

News of the World: Έκλεισε... λόγω κοριών



 
 

cvr_10-7-2011‘Ευχαριστούμε και αντίο’. Με έναν από τους πιό διακριτικούς πρωτοσέλιδους τίτλους στα 168 χρόνια της ιστορίας της στο Βρετανικό Τύπο, η σκανδαλοθηρική εφημερίδα "News of the World" κυκλοφόρησε το τελευταίο της φύλο.

(Δείτε τα βίντεο και φωτο)

Ούτε κάποιο σκάνδαλο, ούτε κάποια σύλληψη γαλαζοαίματου που έκανε χρήση ναρκωτικών, ούτε κάποια αποκάλυψη περί του στησίματος ποδοσφαιρικών παιχνιδιών..  

Οι λέξεις είχαν στο φόντο μοντάζ ορισμένων από τα πιο επιτυχημένα της πρωτοσέλιδα στην πορεία των ετών, υπογραμμίζοντας την αίσθηση της υπερηφάνειας μεταξύ των στελεχών της που τώρα αναγκάζονται να ψάξουν για δουλειά. 

Η 'News of the World', η κυριακάτικη εφημερίδα της Βρετανίας με την υψηλότερη κυκλοφορία, πρόσφερε στην κοινή γνώμη της χώρας κάθε εβδομάδα εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα και θέματα για τους πλούσιους, τους διάσημους και τους φαύλους, αλλά και αρκετά αποκλειστικά ρεπορτάζ.

Όμως το σκάνδαλο της ίδιας της εφημερίδας που υπέκλεπτε τηλεφωνικά μηνύματα και συνομιλίες αστέρων, μελών της βασιλικής οικογένειας, οικογενειών στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν σε ένοπλες συρράξεις, αλλά και μιας 13χρονης απαχθείσας που βρέθηκε αργότερα δολοφονημένη, οδήγησε τη News Corp., την εταιρία του Ρούπερτ Μέρντοκ, να αποφασίσει το κλείσιμό της. 

Το προσωπικό της εφημερίδας - οι περίπου 200 άνθρωποι που έμειναν άνεργοι - εξέφρασαν οργή και δυσπιστία για την απόφαση που έλαβε η διεύθυνση της εταιρίας να την κλείσει, θεωρώντας ότι θυσιάστηκαν στη σκακιέρα του Μέρντοκ, ώστε να καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί η εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού της τηλεοπτικής επιχείρησης BSkyB. 

«Νοιώθω πολύ, πολύ θλιμμένος. Είναι μια φρικτή ημέρα για όλους εμάς. Δεν ήταν εύκολο να συνθέσουμε το τελευταίο φύλλο», δήλωσε ο Χάρι Σκοτ, ένα από τα κορυφαία στελέχη της "News of the World" στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στο ανατολικό Λονδίνο. 

Το τιράζ της εφημερίδας αυξήθηκε στα περίπου 5 εκατ. φύλλα, σχεδόν το διπλάσιο από το κανονικό, καθώς αναμενόταν αύξηση του ενδιαφέροντος για την ιστορική τελευταία της έκδοση. 

Οι αντίπαλοι τίτλοι στον ανελέητο κόσμο των βρετανικών ταμπλόιντ ελπίζουν να εκμεταλλευτούν το τέλος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας, με την "Mail on Sunday" και την "Sunday Mirror" να αναμένεται να επωφεληθούν τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, πολλοί από τους δημοσιογράφους της "News of the World" πιστεύουν ότι στο μέλλον ένας νέος τίτλος θα αντικαταστήσει την εφημερίδα τους, ενδεχομένως μια κυριακάτικη έκδοση της "Sun". 

«Θα ήταν ανόητο η εταιρία να αφήσει 2,6 εκατ. αναγνώστες να της φύγουν», σχολίασε ο πολιτικός συντάκτης Ίαν Κίρμπι την Παρασκευή, πριν μπει στα γραφεία για να βοηθήσει η εφημερίδα να περάσει στην ιστορία. 

dtn_10-7-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kdr_10-7-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nstnds_10-7-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

              

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


              

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις