Logo

Μεξικό: 40 νεκρούς σε μία ημέρα άφησε ο πόλεμος για τα ναρκωτικά



 
 

drgwr_10-7-2011Πάνω από 40 άτομα που ανήκαν στην περιβόητη Μεξικανική συμμορία «Zetas», καθώς και σε άλλες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Τα πτώματα βρέθηκαν σε 3 διαφορετικές πόλεις του Μεξικού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής ασφάλειας, Alejandro Poire, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 5 τραυματίστηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα μπαρ στη βόρεια πόλη του Μοντερέυ – εκεί όπου οι «Zetas» συγκρούονται με τους «Gulf Cartel» – στο Μεξικό.

Όπως αναφέρει ο Poire, άλλοι 11 άνθρωποι, οι οποίοι έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα, είχαν βρεθεί κοντά σε ένα πηγάδι στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού, όπου οι «Zetas» συγκρούονται με τους «Knights Templar», οι οποίοι είναι, στην ουσία, παρακλάδι της συμμορίας «La Familia».

Τέλος, ο Poire ανέφερε ότι 10 επιπλέον άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί νωρίς το Σάββατο σε διάφορες περιοχές της βόρειας πόλης της Torreon, όπου οι «Zetas» έρχονται πολύ συχνά σε σύγκρουση με τους «Sinaloa». Ο Poire αρνήθηκε να δώσει περεταίρω λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το περιστατικό, ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι τα πτώματα, τα οποία ανήκαν σε 7 άνδρες και 3 γυναίκες, βρέθηκαν ακρωτηριασμένα και στοιβαγμένα μέσα σ’ ένα όχημα.

«Η εγκληματική αυτή αντιπαλότητα που οδηγεί στη βία, προέρχεται από την πρόθεση ελέγχου των παράνομων δραστηριοτήτων σε μία κοινότητα – όχι μόνο με τα κέρδη που απορρέουν από αυτή, αλλά και με τη μεταφορά ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Poire σε μια συνέντευξη Τύπου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις