Logo

Καταγγελίες για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Γ΄ΣΣ



 
 

seksoualikh_stratos_10-7-2011Καταγγελίες για  σεξουαλική παρενόχληση στο  Γ΄ Σώμα Στρατού, διερευνώνται με εντολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το onalert.gr, που εφερε στο φως τις καταγγελίες γυναίκας στρατιωτικού σε βάρος ανωτέρου της αξιωματικού,  το υπουργικό γραφείο διέταξε τη διενέργεια έρευνών, οι οποίες θα εποπτεύονται από υποστράτηγο.

Μάλιστα, ζητήθηκε, σύμφωνα με την εντολή, η υποβολή αναφοράς με τα πρώτα στοιχεία για την υπόθεση μέσα στο επόμενο 48ωρο κι ενώ η ΕΔΕ θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, από τον ίδιο αξιωματικό παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά δύο γυναίκες υπαξιωματικοί, που ήταν υφιστάμενοί του, μία μόνιμη υπάλληλος και τέσσερις γυναίκες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

Τα καταγγελλόμενα, που προέρχονται από μια γυναίκα στρατιωτικό, η οποία υποστηρίζει ότι υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό ερωτικών συνευρέσεων, προερχόμενο από κρυφή κάμερα.

Η επίμαχη κάμερα,  είχε τοποθετηθεί από τον καταγγελλόμενο αξιωματικό στο χώρο διανυκτέρευσης - εκτέλεσης υπηρεσιών των γυναικών της υπηρεσίας.

Το υλικό αυτό, σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, χρησιμοποιήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις και ως εργαλείο εκβιασμού.

Δηλαδή, με βάση τις καταγγελίες, οι ερωτικές συναντήσεις βιντεοσκοπούνταν και στη συνέχεια οι βιντεοκασέτες χρησιμοποιούνταν για να υπάρξουν στο μέλλον και άλλα ερωτικά ραντεβού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, του onalert.gr, οι στρατιωτικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε, έχουν ήδη επικοινωνήσει με συγκεκριμένες γυναίκες, από τις οποίες ζήτησαν να καταθέσουν στην Ε.Δ.Ε.

Προφανώς, πρόκειται για τις υπόλοιπες γυναίκες που υπέστησαν παρενόχληση, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα.

Το θέμα στην υπόθεση αυτή, όπως σχολιάζουν στρατιωτικοί κύκλοι, είναι αν θα βρεθεί κάποια από αυτές, οι οποίες φέρονται να παρενοχλήθηκαν, να στηρίξει με τη δική της κατάθεση τα όσα αναφέρει η γυναίκα που έχει υποβάλλει την καταγγελία. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις