Logo

Πώς να κάνετε το τέλειο καλοκαιρινό smokey μακιγιάζ



 
 

smklk_11-7-2011Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, τα smokey eyes είναι η φετινή τάση του καλοκαιριού στο μακιγιάζ.

Παρόλο που κατά κανόνα ταιριάζει με τα σκούρα χρώματα της χειμερινής γκαρνταρόμπας, το συγκεκριμένο look φαίνεται να λειτουργεί ιδιαίτερα καλά και με τα καλοκαιρινά μας ρούχα, ενώ είναι αρκετά εύκολο να το δημιουργήσουμε μόνες μας.

Ας δούμε, όμως, τι μας συμβουλεύουν οι κορυφαίοι επαγγελματίες μακιγιέρ για να επιτύχουμε το απόλυτο look του καλοκαιριού!

Tom Pecheux, διευθυντής δημιουργικού μακιγιάζ για την Estee Lauder

Πρόκειται για ένα από τα ευκολότερα μακιγιάζ που μπορείτε να κάνετε μόνες σας. Για να φανταστείτε, είναι πιο εύκολο ακόμα και από το να επιτύχετε τα τέλεια κόκκινα χείλη.

Ξεκινήστε με ένα μαύρο ή καφέ μολύβι. Τρίψτε το στην άκρη του δακτύλου σας, και, στη συνέχεια, «μουτζουρώστε» το βλέφαρό σας από τη μέση προς τα έξω (Προσοχή: είναι βασικό να μην έχετε πουδράρει τα βλέφαρά σας πριν το κάνετε αυτό).

Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια εξαιρετική βάση, την οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε περεταίρω απλώνοντας μια σκιά στην απόχρωση της επιλογής σας. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πινέλο και, με απαλές κινήσεις, τινάξτε την περισσευούμενη σκόνη από τη σκιά στα βλέφαρά σας. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε ένα μαύρο μολύβι κάτω από το μάτι για περισσότερη ένταση στο βλέμμα. Τελειώστε με μαύρη μάσκαρα.

Kabuki, καλλιτεχνικός διευθυντής των καλλυντικών myface

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του smokey look είναι το μαύρο μολύβι τόσο στο εσωτερικό του ματιού (κάτω) όσο και στις ρίζες των βλεφαρίδων. Αν δυσκολεύεστε να βάλετε μολύβι κάτω από τις βλεφαρίδες, κάντε απλά μια γραμμή στο κάτω εσωτερικό του ματιού και ανοιγοκλείστε τα μάτια σας μέχρι να μεταφερθεί και στην κορυφή.

Leanne Shaw, επαγγελματίας μακιγιέρ για τα καλλυντικά Frontcover

Αν θέλετε να προσθέσετε λάμψη για να αποκτήσετε το τέλειο σαγηνευτικό βλέμμα του φετινού καλοκαιριού, δοκιμάστε να βάλετε μια σκιά σε μεταλλικές αποχρώσεις. Αρχικά, ξεκινήστε βάφοντας το κάτω εσωτερικό μέρος του ματιού σας με ένα μαύρο μολύβι Kohl.

Στη συνέχεια, απλώστε τη σκιά στα βλέφαρά σας μέχρι το οστό του φρυδιού και με ένα πινέλο τινάξτε το επιπλέον προϊόν.

Αν επιθυμείτε ένα ακόμα πιο έντονο αποτέλεσμα, βάλτε την ίδια σκιά και κάτω από τις βλεφαρίδες σας. Τελειώστε με μάσκαρα πάνω και κάτω.

Laura Mercier, διεθνής γκουρού μακιγιέρ

Ένα απλό τέχνασμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σκουρόχρωμο eyeliner κατά μήκος της γραμμής των άνω βλεφαρίδων και, στη συνέχεια, να επιμηκύνετε τη γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού. Με αυτόν τον τρόπο τα μάτια σας θα δείχνουν μεγαλύτερα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις