Logo

Γιατί έδειχνε φοβισμένος ο εισαγγελέας όταν αγόρευε;



 
 

dikaiosynh_11-7-2011Τρόπος του λέγειν αγόρευε. Απλώς διάβαζε το κατηγορητήριο, τόσο χαμηλόφωνα που οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, χρειάστηκε να στριμωχτούν δίπλα στην έδρα σε μια προσπάθεια να ακούσουν.

Όσο δε για το λιγοστό ακροατήριο, ούτε λέξη μπορούσε να του πάρει. Μπορούσε όμως να διακρίνει την ταραχή του και την αγωνία του. Συνέβη και κάτι ακόμη ασύνηθες.

Ο πρόεδρος διέγνωσε την ταραχή του εισαγγελέα και τον ρώτησε μήπως θέλει να διακόψει και χωρίς να περιμένει απάντηση διέκοψε για ένα τέταρτο.

Μετά τη διακοπή, ο εισαγγελέας συνέχισε στην ίδια κατάσταση την ανάγνωση του κατηγορητηρίου προσπερνώντας κάποιες σελίδες και ολοκλήρωσε την, ας πούμε, αγόρευσή του, κάνοντας απαλλακτική πρόταση για τους κατηγορούμενους.

Όλα αυτά και άλλα ακόμη συνέβησαν την Παρασκευή 8.7.2011, στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Γιατί έδειχνε φοβισμένος ο εισαγγελέας; Τι φοβόταν;

Η έρευνα μάλιστα έδειξε ότι αν και του είχαν ασκηθεί δύο πειθαρχικές διώξεις για σοβαρές υπηρεσιακές παραλήψεις, προήχθη.

Αν δε, είναι αληθείς και οι πληροφορίες ότι η εξ αριστερών της σύνθεσης, έχει κάνει τη διδακτορική της διατριβή στον αν. καθηγητή της Νομικής, που συμπτωματικά είναι και συνήγορος υπεράσπισης και δεν αυτοεξαιρέθηκε, δημιουργεί μείζον θέμα.

Τι θα γίνει την Τρίτη; 

Και λίγα για το ιστορικό της υπόθεσης!

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, άρχισε στις 15/6 η εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης της «μαϊμού» υιοθεσίας ενηλίκου, με την οποία ο σύζυγος της συμβολαιογράφου εμφανίστηκε ως μοναδικός κληρονόμος τεράστιας περιουσίας.

Η υπόθεση έφθασε και πάλι στο ακροατήριο μετά από αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης 734/2006 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά. Λόγω της γενικής απεργίας το δικαστήριο διέκοψε για 24/6. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε 28/6 και 8/7 και την Τρίτη αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Κατηγορούμενοι είναι υποτιθέμενος θετός γιός, δικηγόρος το επάγγελμα και η συμβολαιογράφος σύζυγός του για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και απάτη στο δικαστήριο.

Με πλαστές πράξεις πλαστά πιστοποιητικά και πλαστοπροσωπία, ο δικηγόρος φέρεται ότι υιοθετήθηκε από ζάμπλουτη υπερήλικη κυρία, προκειμένου ως θετός γιος να κληρονομήσει την περιουσία της, ανερχόμενη σε αξία 30 εκ. € περίπου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 1999 όταν, μετά τον θάνατο της υπερήλικης, έγινε γνωστό, ότι όλη της η περιουσία, περιερχόταν στον δήθεν θετό γιο της και σύζυγο της συμβολαιογράφου.

Η «μαϊμού» υιοθεσία επικυρώθηκε μάλιστα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, με στημένη δικαστική διαδικασία, πλαστογραφίες υπογραφών και πλαστοπροσωπίες.

Μετά την οδυνηρή αυτή αποκάλυψη, οι πραγματικοί κληρονόμοι, μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν, συνέλεξαν πλήθος στοιχείων που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία, ότι επρόκειτο για μια στημένη πρωτόγνωρη υπόθεση και μάλιστα με τη συνέργεια δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών.

dikaiosynh1_11-7-2011Με τα συντριπτικά αυτά στοιχεία, οι φυσικοί κληρονόμοι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα. Παρά το γεγονός, ότι τα στοιχεία δεν επιδέχονται ούτε την ελάχιστη αμφισβήτηση, χρειάστηκαν 7 χρόνια να φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Στο διάστημα αυτό ασκήθηκαν παντοειδείς πιέσεις και ακολουθήθηκε παρελκυστική τακτική, με συνέπεια κάποιοι να έχουν πεθάνει και πολλά αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα να παραγραφούν.

Η έρευνα έφερε στο φως στοιχεία, που δεν αποκλείουν την ύπαρξη τότε οργανωμένου κυκλώματος που ίσως κρύβει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί και το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι φέρονται να υπήρξαν κάτοχοι περισσοτέρων της μιας αστυνομικών ταυτοτήτων με διαφορετικά προσωπικά στοιχεία. Πράγμα που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-7-2011 από directNEWS.gr πηγή: kentri.gr


Τελευταίες Ειδήσεις