Logo

Ο Μότσαρτ πέθανε νέος επειδή δεν έβγαινε... στον ήλιο !



 
 

mzr_16-7-2011Αν ο Μότσαρτ είχε περάσει λίγο περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους απολαμβάνοντας τον ήλιο, ίσως σήμερα να μπορούσαμε να απολαμβάνουμε περισσότερα αριστουργήματά του.

Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές εικασίες σχετικά με τον θάνατο του Μότσαρτ. Ο φημισμένος συνθέτης θάφτηκε μόλις τρεις μέρες μετά το θάνατό του, το 1791, ενώ δεν έγινε ποτέ αυτοψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Οι επιστήμονες, ωστόσο, ανακάλυψαν ότι ο συνθέτης, ο οποίος πέθανε σε ηλικία μόλις 35 ετών, δεν λάμβανε αρκετό φως του ήλιου.

Ο Μότσαρτ έζησε στην Αυστρία, η οποία δεν είναι τόσο ηλιόλουστη όσο το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ενώ δούλευε τη νύχτα και κοιμόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα το σώμα του να μην παράγει επαρκή επίπεδα βιταμίνης D.

Ο ιδιοφυής συνθέτης υπέφερε από ασθένειες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, συμπεριλαμβανομένων της νόσου των νεφρών, ευλογιά, τυφοειδή πυρετό, καθώς και αμυγδαλίτιδα.

Ο Δρ. Γουίλιαμ Γκραντ, συνταξιούχος επιστήμονας της NASA, πιστεύει ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D ήταν η βασική αιτία της κακής υγείας και του πρόωρου θανάτου του Μότσαρτ.

«Σχεδόν κάθε ασθένεια έχει κάποια σύνδεση με τη βιταμίνη D. Εάν ο Μότσαρτ γνώριζε για τη συγκεκριμένη βιταμίνη και είχε πρόσβαση σε συμπληρώματα, θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τη διάρκεια ζωής του, καθώς και τα ιδιοφυή του έργα», δήλωσε ο Δρ. Γκραντ.

Η «βιταμίνη του ήλιου», όπως χαρακτηρίζεται η βιταμίνη D, είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και παράγεται όταν το δέρμα εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία Β από τις ακτίνες του ηλίου.

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D συνδέεται με πολλές παθολογικές παθήσεις και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης γρίπης, πνευμονίας, ορισμένων μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών νοσημάτων και μυοσκελετικού πόνου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-7-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ανακαλύφθηκε σπάνια συλλογή με έργα του Μότσαρτ


Τελευταίες Ειδήσεις