Logo

Συλλέκτης με γούστο ο... κλέφτης του Πικάσο



 
 

Mark_Lugo__16-7-2011Πρώτα έκλεψε εκλεκτό κρασί 6.000 δολαρίων και στη συνέχεια άρχισε να στοιβάζει στο διαμέρισμά του κλεμμένα έργα τέχνης μεγάλης αξίας. Αν μη τι άλλο, ο κλέφτης είχε γούστο... (Δείτε το βίντεο)

Αθώος δήλωσε στο δικαστήριο ο 30χρονος ύποπτος για σειρά κλοπών πολύτιμων έργων τέχνης, μεταξύ τους και η πρόσφατη κλοπή σκίτσου του Πικάσο από πινακοθήκη του Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με τη αστυνομία, ο Mark Lugo, 30 ετών, είναι ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο κάμερας ασφαλείας να βγαίνει από την Πινακοθήκη Weinstein με το κλεμμένο σκίτσο «Tete de Femme» (Κεφάλι γυναίκας) του Πάμπλο Πικάσο – αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων και να επιβιβάζεται σαν κύριος σε ένα ταξί.

Tetedefemme_16-7-2011Το βίντεο είχε δοθεί στη δημοσιότητα με την ελπίδα ότι κάποιος θα αναγνωρίσει τον κλέφτη και θα τον αναφέρει στις αρχές.

Ο Lugo συνελήφθη στις 6 Ιουλίου, μετά από έρευνα στο διαμέρισμά του στο Νιου Τζέρσι, στο οποίο βρέθηκαν κλεμμένα έργα συνολικής αξίας άνω των 500.000 δολαρίων, μεταξύ τους ένα άλλο έργο του Πικάσο (από το 1933), μια φωτογραφία του Jean-Michael Basquiat και ένα σκίτσο του Fernand Léger.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν συνολικά 11 έργα που είχαν κλαπεί από διάφορους χώρους εκθέσεων. Όλες οι κλοπές σημειώθηκαν σε διάστημα 45 ημερών.

Ο συνήγορος του 30χρονου ζήτησε από το δικαστήριο να μειώσει την εγγύηση που έχει ορίσει για να αφεθεί ελεύθερος, από τα 5 στα 2 εκ. δολάρια, αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημα, χαρακτηρίζοντας “θρασύ” τον δράστη των κλοπών και επικίνδυνο για την ασφάλεια των τοπικών επιχειρήσεων.

Σε βάρος του Lungo εκκρεμεί και άλλη ποινική υπόθεση. Κατηγορείται ότι τον περασμένο Απρίλιο έκλεψε τρία μπουκάλια κρασιού αξίας 6.000 δολαρίων από κατάστημα στο Νιου Τζέρσι.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ερευνά το ενδεχόμενο ο πελάτης του να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μιας και – όπως είπε – ο τρόπος δράσης του παραπέμπει περισσότερο σε αυθόρμητες πράξεις, παρά σε κάποιον έμπειρο κλέφτη που θα πωλούσε τα κλεμμένα στη μαύρη αγορά.

Ο Lungo θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 23 Αυγούστου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-7-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Έκλεψαν από γκαλερί αυθεντικό πίνακα του Πικάσο


Τελευταίες Ειδήσεις