Logo

Καλλιτέχνης ζωγραφίζει γεωμετρικά σχέδια με το σώμα του (vid)



 
 

hmnspr_17-7-2011Αρχικά, όποιος παρακολουθεί τον καλλιτέχνη Tony Orrico επί τω έργω, μπορεί να νομίζει ότι πρόκειται, ίσως, για κάποια περίπλοκη άσκηση του πάνω μέρους του σώματος ή κάποιου είδους μινιμαλιστικής έκθεσης έργων τέχνης.

Μετά από λίγο, ωστόσο, γίνεται σαφές ότι ο Tony έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ταλέντο. 

Ο εικαστικός καλλιτέχνης, ο οποίος έχει ονομαστεί «Ο Ανθρώπινος Σπειρογράφος», παράγει απίστευτα γεωμετρικά σχέδια χρησιμοποιώντας μόνο τα δύο του χέρια, τα οποία κουνάει σχεδόν ταυτόχρονα και με την ίδια ταχύτητα.

Η τεχνική του Tony έχει ως εξής: Παίρνει από έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο κάθε χέρι και είτε στέκεται κόντρα σε έναν τοίχο ή ξαπλώνει ή γονατίζει στο έδαφος και τεντώνοντας τα χέρια του προς τα έξω, ζωγραφίζει με κυκλικές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Η κίνησή του – εάν δηλαδή θα κινήσει ολόκληρο το σώμα του ή απλώς τους καρπούς του – εξαρτάται καθαρά από τα μοτίβα που θέλει να δημιουργήσει.

Η δημιουργία των «ζωντανών σχεδίων» του Tony μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερις ώρες, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια σειρά από διμερή σχέδια, στα οποία διερευνά τη χρήση του σώματός του ως εργαλείο μέτρησης, προκειμένου να παράγει γεωμετρία μέσα από την κίνηση».

Τα καταπληκτικά έργα αυτού του, πραγματικά, μοναδικού καλλιτέχνη έχουν εκτεθεί σε χώρους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Όπερας του Σύδνεϋ και του Κρατικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις