Logo

Σε υπόθεση υπεξαίρεσης 500.000 ευρώ εμπλέκεται ο δικηγόρος Ασημάκης Ασημακόπουλος



 
 

ypovryxia mizesΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ένοχα μυστικά φαίνεται να κρύβει ένας λογαριασμός στην τράπεζα UBS της Ελβετίας που ανήκει στο δικηγόρο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας...

Ασημάκη Μ. Ασημακόπουλο.

Την ύπαρξη του λογαριασμού αποκάλυψε στις δικαστικές αρχές, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων.

Συγκεκριμένα, ο Α. Αβατάγγελος - ο οποίος είχε συνήγορο τον Α. Ασημακόπουλο - μετά την απολογία του στις 22 Νοεμβρίου 2013 ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ, την οποία έπρεπε να καταβάλει εντός 10 ημερών.

Παράλληλα, του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ υποχρεώθηκε να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει δύο φορές το μήνα.

Όταν όμως, πήγε να δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα στις 2 Ιανουαρίου 2014 συνελήφθη και προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, αφού δεν είχε καταβάλει μέχρι τότε την εγγύηση των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ και έτσι ο ανακριτής είχε εκδώσει ένταλμα σε βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την προφυλάκισή του ο Α. Αβατάγγελος κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός εκ των συνηγόρων του για απάτη, υπεξαίρεση και απιστία, αδικήματα τα οποία διώκονται και τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr σε αυτήν υποστηρίζει, ότι αμέσως μετά την επιβολή της χρηματικής εγγύησης ζήτησε από τον Ασημάκη Ασημακόπουλο να αιτηθεί παράταση από τον ανακριτή, ώστε να την καταβάλει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2014.

Και τούτο επειδή είναι επιχειρηματίας του εξωτερικού και οι περισσότεροι λογαριασμοί του, ήταν σε ξένες τράπεζες και είχαν δεσμευθεί από τη Δικαιοσύνη λόγω των κατηγοριών που αντιμετώπιζε, θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό των 500.000 ευρώ.

Πράγματι, λίγες μέρες αργότερα, ο Ασημάκης Ασημακόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι ο ανακριτής «είχε ήδη συμφωνήσει στην αιτηθείσα παράταση» και πως «δεν διέτρεχε κανέναν κίνδυνο για να συλληφθεί αφού είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες».

Παράλληλα, του είπε ότι λόγω της δικηγορικής του εμπειρίας θα αναλάμβανε ο ίδιος να διεκπεραιώσει όλη την προβλεπόμενη διαδικασία για την καταβολή των χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στο Τμήμα Εγγυοδοσιών του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Έτσι, ο επιχειρηματίας πείστηκε να καταβάλει τις 500.000 ευρώ στο λογαριασμό Νο CH 490024028588***- U που διατηρούσε ο Ασημάκης Ασημακόπουλος στην τράπεζα UBS της Γενεύης.

Ειδικότερα - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Α. Αβατάγγελου - τον Νοέμβριο του 2013 κατέθεσε 100.000 ευρώ (50.000 πριν την απολογία του και 50.000 μετά), τον Δεκέμβριο 400.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις και τέλος στις 2 Ιανουαρίου 2014 άλλα 100.000 δολάρια ΗΠΑ.

Αλλά όπως τελικά αποδείχθηκε οι διαβεβαιώσεις του δικηγόρου του ότι είχε λάβει παράταση προθεσμίας για την καταβολή της χρηματικής εγγύησης ήταν ψευδείς, αφού ο ανακριτής δεν είχε συναινέσει σε καμία παράταση και ουδέποτε είχε υποβληθεί προφορικώς ή γραπτώς παρόμοιο αίτημα!

Με άλλα λόγια, το ποσό αυτό φαίνεται να παρακράτησε για ίδιον όφελος ο Ασημάκης Ασημακόπουλος, με αποτέλεσμα να μην καταβληθεί η χρηματική εγγύηση και έτσι να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πελάτη του!

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια, αφού μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία, ο Α. Ασημακόπουλος τον επισκέφθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, (24 -2- 2014) υποστηρίζοντας ότι δεν είχε γίνει καλή συνεννόηση με τον ανακριτή, πως είχε κάνει κάποιο λάθος το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ότι τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στη UBS δεν επαρκούσαν για να καταβληθεί η εγγύηση «καθόσον κράτησε την αμοιβή του καθώς και την αμοιβή του συναδέλφου του δικηγόρου που είχε παρασταθεί στην ανάκριση».

Στις 5-3-2014 τον επισκέφθηκε και πάλι στις φυλακές όπου του παρέδωσε μία συναλλαγματική ύψους 425.000 ευρώ και του υποσχέθηκε ότι πριν τη λήξη της (30-3-2014) θα παρέδιδε στον αδερφό του τραπεζική επιταγή προκειμένου να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Έκτοτε όμως, όπως αναφέρει στη μήνυσή του ο Α. Αβατάγγελος, ο εν λόγω δικηγόρος «εξαφανίστηκε» και «δεν απαντάει στις τηλεφωνικές κλήσεις», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταβάλει την εγγύηση και να παραμένει προφυλακισμένος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο επιχειρηματίας έχει προσφύγει για το ίδιο θέμα με αναφορά του και στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας ζητώντας την πειθαρχική τιμωρία του Ασημάκη Ασημακόπουλου.

Ο τελευταίος πάντως σε δηλώσεις του στη Real News (είχε δημοσιοποιήσει το σχετικό εξώδικο που του απέστειλε ο Α. Αβατάγγελος), χαρακτήρισε τα όσα υποστηρίζει σε βάρος του ο επιχειρηματίας ως «μη αληθή» προσθέτοντας ότι μετά τη συνεργασία που είχαν επί σειρά ετών η συμπεριφορά του Α. Αβατάγγελου είναι «μη αναμενόμενη».

΄Ετσι και αλλιώς, η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, αφού γνώστες της υπόθεσης ισχυρίζονται ότι το άνοιγμα του λογαριασμού που διαθέτει ο εν λόγω δικηγόρος στην Ελβετική τράπεζα «κρύβει πολλά και για πολλούς»...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-5-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις