Logo

Το κελί του Νορβηγού μακελάρη



 
 

Norway_prison_1_27-7-2011Σε κελί των φυλακών Handel Fengsel, όμοιο με αυτό της φωτογραφίας, θα μεταφερθεί ο δράστης της διπλής δολοφονικής επίθεσης στην Νορβηγία, Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ. (Δείτε το βίντεο και φωτο)

Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2010, έπειτα από 10 χρόνια εργασιών.

Κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και μπορεί να φιλοξενήσει 252 κρατούμενους.

Είναι ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, με όλη τη σημασία της λέξης, στην μελέτη του οποίου οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες συνεργάστηκαν με ψυχολόγους.


Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γήπεδο, γυμναστήριο, ιατρικό κέντρο και ένα στούντιο εγγραφής, όλα διαθέσιμα στους κρατούμενους. Κάθε ένα από τα κελιά διαθέτει LCD τηλεόραση και ξεχωριστό μπάνιο. Οι τοίχοι της φυλακής είναι διακοσμημένοι με πίνακες ζωγραφικής και άλλα έργα τέχνης, το συνολικό κόστος των οποίων ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ωστόσο, ο Μπρέιβικ θα κρατείται, τουλάχιστον για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, σε συνθήκες απόλυτης απομόνωσης, χωρίς προαυλισμό, επικοινωνία με τους συγκρατουμένους του ή τον έξω κόσμο.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις