Logo

Καταψύχθηκε... ο πατέρας της κρυογονικής (vids)



 
 

Ettinger_27-7-2011Ο πατέρας της κρυογονικής, Ρόμπερτ Έτινγκερ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών και έγινε ο 106ος άνθρωπος που καταψύχθηκε και αποθηκεύτηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κρυογονικής που ο ίδιος ίδρυσε, με την ελπίδα κάποια μέρα να επιστρέψει στη ζωή.  

Ο Έτινγκερ πέθανε στο σπίτι του στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών. Το σώμα του θα διατηρηθεί δίπλα σε εκείνα της μητέρας του Ρέα, που πέθανε το 1977 και των δύο πρώην συζύγων του, Ελέιν και Μάε.

Καθηγητής φυσικής και μαθηματικών, ο Έτινγκερ, τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία για πολλά χρόνια.

Η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε προκειμένου να σώσει τα πόδια του, ενέπνευσε τη μετέπειτα έρευνά του, η οποία σκοπό είχε τη διατήρηση της ζωής, μέσω της τεχνολογίας.

Αγαπούσε ιδιαίτερα την επιστημονική φαντασία και ήλπιζε ότι κάποια στιγμή οι επιστήμονες θα σημείωναν πρόοδο, όσον αφορά την κατάψυξη των νεκρών.

Την θεωρία του για την κρυογονική ανέπτυξε το 1964 στο βιβλίο του «Η προοπτική της Αθανασίας».

Το Ινστιτούτο Κρυογονικής ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1976, ενώ ο Έτινγκερ ίδρυσε και την Εταιρεία Αθανασίας, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην κρυογονική και την επιμήκυνση του ανθρώπινου προσδόκιμου ζωής.

Το Ινστιτούτο χρεώνει περίπου 19.000 ευρώ για την προετοιμασία και την αποθήκευση του σώματος σε μία δεξαμενή υγρού αζώτου.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις