Logo

Δικαστές αντάλλασαν ραβασάκια στην Έδρα



 
 

dikaiosynh_27-7-2011Κάποιοι δικαστές όταν στο εδώλιο βρίσκεται επώνυμος κατηγορούμενος ή έστω κατηγορούμενος που έχει επώνυμο δικηγόρο κάθονται “σούζα”, δηλαδή είναι μέσα στην ευγένεια, τηρούν κατά γράμμα τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κ.ο.κ.

Όταν όμως στο εδώλιο βρίσκεται κάποιος άσημος που δεν έχει χρήματα να πληρώσει μεγαλοδικηγόρο, ή όταν ο συνήγορος δεν κάνει δημόσιες σχέσεις, δεν είναι οσφυοκάμπτης και προσπαθεί απλά να κάνει τη δουλειά του τα πράγματα αλλάζουν άρδην.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς της έδρας – επαναλαμβάνουμε ότι αναφερόμαστε σε ορισμένους και όχι σε όλους – βαριούνται, χασμουριούνται, μέχρι και… ραβασάκια ανταλλάσουν μεταξύ τους.

Όπως για παράδειγμα συνέβη στις 25-7-2011 σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την ώρα που δίκαζαν υπόθεση για αδικήματα παράνομης βίας και απόπειρα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, η εισαγγελέας της έδρας αντάλλασε σημειώματα με την εκ δεξιών δικαστή της σύνθεσης σαν να βρίσκονταν σε τάξη του δημοτικού σχολείου…

Ευτυχώς, που ο νεαρός συνήγορος του κατηγορουμένου αντιλήφθηκε τα όσα κωμικοτραγικά συνέβαιναν στην έδρα και αντέδρασε αμέσως και δυναμικά.

Κατήγγειλε το περιστατικό και ζήτησε να του επιδειχθούν τα “ραβασάκια”.

Φυσικά οι δικαστές δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του, αλλά τουλάχιστον αναγκάστηκαν –έστω και την τελευταία στιγμή -να υποβάλουν δήλωση αποχής και ενώ ο συνήγορος του κατηγορουμένου είχε ολοκληρώσει την αγόρευσή του.

Ελπίζουμε, όταν η δίκη επαναληφθεί με νέα σύνθεση, οι δικαστές να μην “εκδικηθούν” τον κατηγορούμενο, επειδή ο νεαρός δικηγόρος του είχε το θάρρος να καταγγείλει τους συναδέλφους τους, αλλά να δικάσουν μόνο με τα στοιχεία της δικογραφίας και με τις αποδείξεις που θα προκύψουν από την ακροαματική διαδικασία.

ΥΓ. Για του λόγου το αληθές, στην ίδια αίθουσα και για άλλη υπόθεση βρισκόταν τη συγκεκριμένη δικάσιμο για να εξεταστεί ως μάρτυρας, συνεργάτης του directnews.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις