Logo

Ασκήθηκε δίωξη κατά του Γ. Παπαγιάννη



 
 

papagiannhs_27-7-2011Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για απειλή με κίνδυνο ζωής σε βάρος του δημοσιογράφου, Γιάννη Παπαγιάννη.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την απόφαση της Google να συνδράμει, λόγω της φύσεως της καταγγελλόμενης αξιόποινης πράξης, τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να της παράσχει τα στοιχεία ταυτότητας του διαχειριστή του ιστολογίου πολιτικής κριτικής «Fimotro».

Η Δικαιοσύνη άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση, ύστερα από μήνυση του διευθυντή ειδήσεων του MEGA Χρ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για "προσβλητικές" και "δυσφημιστικές" για το πρόσωπό του αναρτήσεις από τον εν λόγω  διαδικτυακό τόπο, για τις οποίες  προσέφυγε, παράλληλα, και στα αστικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αμέσως μετά την κατάθεση της αγωγής του για την προστασία της προσωπικότητάς του, άρχισε να δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο και στο e-mail του κινητού του, σειρά απειλητικών μηνυμάτων, τα οποία στρέφονταν ευθέως κατά της σωματικής του ακεραιότητας και της ζωής των μελών της οικογένειάς του.

Όπως έγινε γνωστό, η δίκη του δημοσιογράφου Γ. Παπαγιάννη, έχει ήδη προσδιοριστεί για τον προσεχή Οκτώβριο, κατόπιν  αίτησης για άμεσο προσδιορισμό εκδίκασης της υπόθεσης, που κατέθεσε ο φερόμενος ως θύμα της απειλής κ. Παναγιωτόπουλος.

Νομικοί κύκλοι τονίζουν, ότι "πιλότο" για την πορεία των μηνύσεων που στρέφονται κατά διαχειριστών ιστολογίων με διεύθυνση blogspot.com θα αποτελέσει η άσκηση δίωξης και η παραπομπή σε δίκη για το αδίκημα της απειλής.

Η απάντηση

Σε απάντησή του, μέσα από το "fimotro"  ο Γ. Παπαγιάννης υποστηρίζει τα εξής:

«Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των Ελληνικών blogs που επιχειρείται με στημένη μεθοδολογία και εισαγγελικά άλματα η προσπάθεια φίμωσης ενός ιστολογίου και η στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου από (υποτίθεται) συνάδελφό του που τον... κατηγορεί ότι έστειλε ανώνυμο και υβριστικό email από... πασίγνωστο εμπορικό κέντρο εναντίον του!

Η κατηγορία που μου αποδίδεται είναι πραγματικά αστεία. Άλλη δουλειά δεν είχα να κάνω από το να πηγαίνω στο The Mall για να στέλνω υβριστικά μηνύματα εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και της οικογένειάς του.

Επειδή λοιπόν είναι αστεία η κατηγορία, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ΑΘΩΩΣΗ μου καθώς στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου υπάρχει έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία ΔΕΝ ταυτοποιεί τα υβριστικά email που επικαλείται ο διευθυντής ειδήσεων του Mega με τις ip του Fimotro.

Αλλού όμως είναι το ζήτημα. Στο Mega ήθελαν να με ταυτοποιήσουν με το Fimotro, για να μπορέσουν να στηρίξουν τις αγωγές εκατομμυρίων ευρώ και να με καταδικάσουν για κάτι πολύ πιο απλό, που είναι συκοφαντική δυσφήμιση ώστε να κερδίσουν τις αγωγές.

Ήξεραν δηλαδή ότι δεν πρόκειται να σταθεί η κατηγορία περί απειλής, τους ενδιέφερε όμως η ταυτοποίηση της IP. Αυτό είναι όλο το παιχνιδάκι που παίχθηκε από το Mega σε συνδυασμό με κυβερνητικούς κύκλους που θεωρούν το Fimotro, ότι έχει τη δική του παρέμβαση δημιουργώντας τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τους ενημερώνω λοιπόν, ότι ΔΕΝ πρόκειται να κλείσει το ιστολόγιο. Και τους ενημερώνω επίσης ότι ακόμα και στην περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να το κλείσουν, θα δημιουργηθούν άλλα 1.000 Φίμωτρα σε όλη τη bloggoσφαιρα.

Σ.Σ. Για να μην κάνουν όνειρα εκεί στο Mega, τους πληροφορώ ότι δεν έχω τίποτα στο όνομά μου. Αυτό σε περίπτωση που κερδίσουν τις αγωγές. Γιατί εάν δεν τις κερδίσουν, το πολύ-πολύ να με κάνουν ήρωα!..».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις