Logo

Νέες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα



 
 

taxi3_28-7-2011Ένταση και μικροεπεισόδια κυριάρχησαν  το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην ακτή Ξαβερίου, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 ιδιοκτήτες ταξί, χωρίς τα αυτοκίνητά τους.

Οι αυτοκινητιστές που απέκλεισαν αιφνιδιαστικά, από τις  07:00 το  πρωί την πύλη Ε11, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στα στενά γύρω από την ακτή Ξαβερίου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία περιμετρικά στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ένταση ξεκίνησε όταν μια ομάδα από ιδιοκτήτες ταξί στην οδό Χατζηκυριάκου, προσπάθησαν  να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι, ρίχνοντας λάδια στο δρόμο και τοποθετώντας οδοφράγματα.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, έριξε πριονίδι πάνω στα λάδια, ώστε  να μπορέσουν να περάσουν 20 από τα 35 πούλμαν που μεταφέρουν τους τουρίστες από τα πέντε κρουαζιερόπλοια, που έχουν καταπλεύεσει στην ακτή Ξαβερίου.

taxi2_28-7-2011Παράλληλα, απώθησε τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και κάποια μικροεπεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ στα γύρω στενά.

Στη συνέχεια, λόγω της πορείας των συγκεντρωμένων επικράτησε χάος στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

Μάλιστα, επικράτησε νέα ένταση, όταν οι διαδηλωτές ιδιοκτήτες ταξί εμπόδισαν άλλο ενα πούλμαν με τουρίστες .

Οι ταξιτζήδες συνέχισαν την πορεία τους, φτάνοντας μέχρι το Φάληρο, στο σημείο όπου βρίσκονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, όπου  είχαν  παραταχθει δυνάμεις των  ΜΑΤ.

Εκεί οι ιδιοκτήτες ταξί πέταξαν  πέτρες και αυγά  εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού και φώναξαν  υβριστικά συνθήματα, ενώ κάποιοι  έσπασαν μια κάμερα ασφαλείας.

-Στην Κρήτη:

*Ηράκλειο: Οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης προχώρησαν σε κατάληψη των οικονομικών υπηρεσιών 

*Χανιά: Έχει συγκληθεί Γενική Συνέλευση, κατά την οποία οι αυτοκινητιστές θα αποφασίσουν για τις  επόμενες κινήσεις τους.

 -Στη Θεσσαλονίκη:

Από τις 8 το πρωί οι ιδιοκτητες ταξί έχουν συγκεντρωθεί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πεζή πορεία στο κέντρο της πόλης.

-Στην Κέρκυρα

-Οι ιδιοκτήτες ταξί μόλις έδεσαν στο λιμάνι δύο κρουαζιερόπλοια παρέταξαν τα αυτοκίνητά τους έξω από την κεντρική πύλη εισόδου του και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το λιμάνι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι τουρίστες μπορούν να βγουν από τις άλλες εξόδους του λιμανιού να κάνουν κύκλο και να εισέλθουν στην πόλη.

Επίσης, οι αυτοκινητιστές κατέλαβαν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στο Αχίλλειο και αφήνουν τους τουρίστες να περνούν ελεύθερα.

-Στην Πελοπόννησο 

Στην Αρχαία Ολυμπία οι ιδιοκτήτες ταξί κατέλαβαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων.



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις