Logo

Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα



 
 

sthmena_paixnidiaΥποβιβάζονται στη Football League οι ομάδες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου με απόφαση που έλαβε τα ξημερώματα της Πέμπτης η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τη απόφασης, στο οποίο αναφέρεται για τον υποβιβασμό «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα», προκύπτει ότι κατά πάσα πιθανότητα (όπως συνέβη με την υπόθεση του Ηρακλή και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός θα παραμείνουν στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές:

α) απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής,

β) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής και

γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ο προπονητής Γιάννης Παπακώτας απηλλάγη των κατηγοριών, ενώ στις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, επεβλήθη πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες και σε περίπτωση που οι εφέσεις κατατεθούν σήμερα ή αύριο, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να αποφανθεί τελεσίδικα.

Το θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ, εξαρτάται άμεσα από την τελική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ.

Σε περίπτωση που η ποινή παραμείνει ως έχει, πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται ο αποκλεισμός των «ερυθρολεύκων» από την ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κι αυτό επειδή όπως επισημάνθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί στην Αθήνα, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα επιληφθεί μετά τις οριστικές αποφάσεις της ελληνικής αθλητικής Δικαιοσύνης.

Δηλώσεις Μπέου από τις φυλακές Ναυπλίου

Ο προφυλακισμένος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος, χαρακτηρισε την εν λόγω απόφαση εκτός λογικής.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι γίνεται κάθαρση εντυπώσεων και εξέφρασε την ελπίδα ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του θα δικαιωθούν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Ειδικότερα, η δήλωση του Αχ. Μπέου έχει ως εξής :

«Ήμουν σίγουρος για την απόφαση, ειδικά όταν πληροφορήθηκα στις 12:00 ότι συνεδριάζουν.

Οι μεγαλύτεροι εχθροί μου, ο Πατέρας και ο Κούγιας, που είναι οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι, δεν θέλω να πάνε μέσα αν δεν υπάρχουν στοιχεία.

Ήρθε ένας μάρτυρας, είτε είναι διαιτητής και είπε με δωροδόκησε ο Αχιλλέας Μπέος; Που είναι τα στοιχεία;

Όταν η πειθαρχική επιτροπή παίρνει ως κριτήριο την έκθεση της UEFA, που δεν μιλάει. Που είναι οι λογαριασμοί; Ας τα βρουν...

Τα ψάχνει ο ΣΔΟΕ. Και φυλακίζουμε έναν άνθρωπο και του στερούν την οικογένειά του. Τι φοβούνται;

Αυτή την στιγμή σας λέω ότι θα πάω να ληστέψω την Εθνική τράπεζα στο Σύνταγμα. Θα πρέπει να συλληφθώ;

«Πάρτε τη δικογραφία και ρωτήστε δικαστικούς. Δεν στέκουν πουθενά όλα. Εγώ διάλογο έκανα στις συνομιλίες. Δεν μπορείτε να καταδικάσετε έναν άνθρωπο μ' αυτόν τον τρόπο.

Η απόφαση για τον Ολυμπιακού Βόλου είναι άδικη και μεθοδευμένη. Κάνω έκκληση στους δημοσιογράφους να ενεργούν αντικειμενικά.

Είναι δυνατόν; Πέντε τα ξημερώματα η απόφαση; Θα έπρεπε να ντρέπονται για την απόφαση. Τι τους πείραζε να έβγαινε η απόφαση στις 9 το πρωί; Υπήρχε λόγος νομικός γι' αυτό αλλά δεν θα το μάθετε από μένα»


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις