Logo

Μεγάλη απάτη με ακάλυπτες επιταγές



 
 

akalyptes_epitagesΜεγάλη απάτη με ακάλυπτες επιταγές και με θύματα δεκάδες επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης είχαν στήσει δύο Έλληνες και δύο ομογενείς από τη Γεωργία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η “η σπείρα των τεσσάρων”, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2010, ίδρυσαν και λειτούργησαν εικονική επιχείρηση, με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ειδικότερα, παρουσιαζόμενοι ως υπεύθυνοι εταιρίας, έπειθαν επιχειρηματίες να τους πουλήσουν διάφορα προϊόντα (είδη οικιακής χρήσης, ιατρικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα), παραδίδοντάς τους συναλλαγματικές και ακάλυπτες μεταχρονολογημένες επιταγές, ύψους 934.192 Ευρώ.

Στη συνέχεια πουλούσαν τα προϊόντα αυτά σε μειωμένες (έναντι της τιμής αγοράς) τιμές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας - μαϊμού, στην περιοχή της Νικόπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσφορές, τιμολόγια και δελτία αποστολής των ανωτέρω συναλλαγών και φωτοαντίγραφα πλαστογραφημένων επιταγών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών και 2 ομογενών, για «κακουργηματική απάτη», «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «πλαστογραφία» η οποία και θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις