Logo

ΗΠΑ: Διέταξαν εκταφή 7χρονης που είχε δολοφονηθεί το 1957 (vid)



 
 

ektafi_28-7-2011Την εκταφή της σορού μιας 7χρονης που είχε πέσει θύμα δολοφονίας το 1957, διέταξαν οι αρχές στο Ιλινόις, με την ελπίδα ότι η σύγχρονη επιστήμη θα εντοπίσει τον δολοφόνο της. 

Τα λείψανα της Maria Ridulph κρίθηκε αναγκαίο να εκταφούν, 54 ολόκληρα χρόνια μετά το έγκλημα, προκειμένου να υποβληθούν σε εργαστηριακές αναλύσεις, μετά τη σύλληψη ενός 71χρονου που θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της.

Η Maria Ridulph είχε εξαφανιστεί ενώ έπαιζε με φίλη της κοντά στο σπίτι της στο Sycamore του Ιλινόις, 60 μίλια δυτικά του Σικάγο.

tafos_28-7-2011Το πτώμα της είχε ανακαλυφθεί πέντε μήνες αργότερα, σε απόσταση 120 μιλίων από το σημείο όπου την είχαν δει ζωντανή για τελευταία φορά.

Ο Jack Daniel McCullough, ο άνθρωπος που κατηγορείται τώρα ότι ευθύνεται για τον θάνατό της, είχε κινήσει από νωρίς τις υποψίες της αστυνομίας, αλλά είχε παρουσιάσει τότε ισχυρό άλλοθι.

Είχε πει στους αστυνομικούς ότι την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση της 7χρονης, βρισκόταν σε στρατολογικό γραφείο στο Rockford του Ιλινόις, 20 μίλια μακριά.

Ο McCullough είπε τους ντετέκτιβ ότι από το γραφείο του έδωσαν ένα εισιτήριο τρένου για να πάει στο Σικάγο και έπειτα επέστρεψε στο σπίτι του και βγήκε ραντεβού με την φίλη του.

Όταν η αστυνομία ανέκρινε τη φίλη του ξανά το 2010 και την ρώτησε εάν είχε φωτογραφίες του υπόπτου, ανακάλυψε ένα αχρησιμοποίητο εισιτήριο από το Rockford για το Σικάγο, που ο McCullough της είχε δώσει την ημέρα της εξαφάνισης.

Η ανακάλυψη αυτή οδήγησε στην σύλληψη του McCullough's που στο μεταξύ είχε επιστρέψει στην πολιτεία του Ιλινόις και συγκεκριμένα στο Σηάτλ και στην εκσκαφή της σωρού της Maria Ridulph.


 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις