Logo

Κύπρος: Παραιτήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο



 
 

kypros_ypourgiko_28-7-2011Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον Προέδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου, στον απόηχο των αντιδράσεων για την φονική έκρηξη στο Μαρί.

Όπως δήλωσε, μετά από έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και ζήτησε όπως οι Υπουργοί θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΔΗΚΟ να ζητήσει από τους υπουργούς του, Α. Πασχαλίδη και Χ. Πατσαλίδη, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Δ. Χριστόφια.

Ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι ο Κύπριος πρόεδρος θέλει να διαβουλευτεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τέσσερα στελέχη της Πυροσβεστικής, ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και ο διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, εις βάρος τους «προέκυψαν στοιχεία, που πιθανόν να συνιστούν ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-7-2011 από directNEWS.gr




Τελευταίες Ειδήσεις