Logo

Ανακρίνεται για δεύτερη φορά ο Μπρέιβικ (vid)



 
 

oslo_simaia_29-7-2011Ενώπιον των ανακριτών θα βρεθεί την Παρασκευή ο ο 32χρονος Νορβηγός Άντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις διασυνδέσεις που υποστηρίζει ότι έχει με ομοϊδεάτες του σε άλλες χώρες.

Ο Μπρέβικ, ο οποίος βρίσκεται στην απομόνωση, μέχρι να παρουσιαστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα, θα υποβάλλεται σε ανάκριση για δεύτερη φορά από τη σύλληψή του.

Ο 32χρονος θα ερωτηθεί σχετικά «με τις πληροφορίες που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες είναι πολλές», σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός, Πολ Ρέι, τον οποίο ο Μπρέιβικ αποκάλεσε «μέντορά του», καταδίκασε τις αιματηρές επιθέσεις στη Νορβηγία, τις οποίες χαρακτηρίζει «πραγματικά διαβολικές».

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στους «Times», ο Πολ Ρέι παραδέχεται μεν ότι μπορεί να αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Μπρέιβικ, αλλά τονίζει ότι «αυτό που έκανε ήταν πραγματικά διαβολικό. Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο για να υλοποιήσω τα ιδανικά μου».

Ο 35χρονος Ρέι, πρώην μέλος του ακροδεξιού κινήματος English Defence League (EDL), είναι αρχηγός της οργάνωσης των «Ναϊτών Ιπποτών», η οποία είναι εμπνευσμένη από τις εκστρατείες των σταυροφόρων το Μεσαίωνα κατά του Ισλάμ, ενώ έχει ιστολόγιο στο οποίο γράφει ως Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, όπως αναφέρεται στο 1.500 σελίδων μανιφέστο του Μπρέιβικ που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο πριν προβεί στις αποτρόπαιες πράξεις του.

Ο Ρέι εγκατέλειψε τη Βρετανία για τη Μάλτα το 2008 μετά τη σύλληψή του για υποκίνηση φυλετικού μίσους μέσω του blog του.

Στο μεταξύ, βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος, η οποία έχει καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης στο Όσλο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις