Logo

Υποκλοπές: Παρακολουθούσαν τη μητέρα θύματος παιδεραστή



 
 

brooks_19-7-2011Σοκ προκαλεί στην βρετανική κοινή γνώμη, η αποκάλυψη ότι η News of the World παρακολουθούσε και τη μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2000.

Η Σάρα Πέιν, έχασε την κόρη της το 2000, όταν το κορίτσι απήχθη από έναν παιδεραστή και δολοφονήθηκε.

Η μητέρα άρχισε εκστρατεία για να αλλάξει η βρετανική νομοθεσία και να μπορούν οι γονείς να πληροφορούνται πού διαμένουν άνθρωποι καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Την εκστρατεία της υποστήριξε θερμά η εφημερίδα, ενώ η Ρεμπέκα Μπρουκς - η πρώην «σιδηρά κυρία» του ομίλου Μέρντοχ και κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση των υποκλοπών, είχε χαρίσει στην Πέιν ένα κινητό τηλέφωνο, «ώστε να βρίσκεται σε επαφή με τους υποστηρικτές της».

Έντεκα χρόνια μετά, η γυναίκα πληροφορήθηκε από την αστυνομία ότι το τηλέφωνο αυτό ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολουθούσε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Γκλεν ΜακΚλερ, ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμό της εφημερίδας.

Τραγική ειρωνεία στην υπόθεση είναι ότι μέσα στην άγνοιά της η Σάρα Πέιν υπέγραφε άρθρο στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας (που κυκλοφόρησε στις 10 Ιουλίου 2011), στο οποίο αποχαιρετούσε «τους καλούς και έμπιστους» φίλους της.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις