Logo

Πρωταθλήτριες κόσμου οι γυναικάρες με τα μπλε!



 
 

waterpolo_greece2_29-7-2011Στο ψηλότερο βάθρο του κόσμου βρίσκονται από σήμερα, Παρασκευή, τα κορίτσια της Εθνικής Πόλο Ελλάδας! (Δείτε τα βίντεο)

Οι γυναικάρες με τα μπλε  του Γιώργου Μορφέση νίκησαν 9-8 την Κίνα και κατέκτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών.

Τα κορίτσια της Εθνικής Ελλάδος, πήραν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη Σαγκάη, με την Κίνα στη δεύτερη και τη Ρωσία στην τρίτη θέση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 6-8, 8-9

Κίνα (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ, Λιου, Σουν Γιούχουν, Χε, Σουν Γιάτινγκ, Σονγκ, Τσεν, Γουάνγκ Γι, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν.

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.

Συγχαρητήρια

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δήλωσε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα:·«Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου.

Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα»

Τα συγχαρητήριά του προς τα κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο, που πέτυχαν τη «χρυσή» νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη Σαγκάη, απηύθυνε με δήλωσή του από την Άρτα, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Μας έκαναν περήφανους», τόνισε ο πρωθυπουργός.


 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις