Logo

Οικολογικά ρούχα από… γάλα ! (vid)



 
 

clthmlk_29-7-2011Μία σχεδιάστρια μόδας - μικροβιολόγος από τη Γερμανία βρήκε έναν τρόπο για να δημιουργήσει μια ειδική ίνα από το γάλα και να την χρησιμοποιήσει για να φτιάξει μοντέρνα, οικολογικά ρούχα. 

Η 28χρονη Anke Domaske και η ομάδα της έκαναν χρόνια πειράματα μέχρι να καταφέρουν να μετατρέψουν το γάλα σε οικολογικό νήμα.

Τελικά, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ειδικό μείγμα, το οποίο περιέχει μια πρωτεΐνη που προέρχεται από το ξινόγαλα, το οποίο θερμαίνεται και πιέζεται μέσα σε ένα ειδικό μηχάνημα προκειμένου να δημιουργηθούν τα νήματα.

Το καλύτερο είναι ότι το γάλα που χρησιμοποιείται είναι χαμηλής ποιότητας και κανονικά θα πεταγόταν.

Πώς μπορεί, όμως, μία σχεδιάστρια μόδας να καταλήξει στη δημιουργία μιας πολύπλοκης φόρμουλας για την παραγωγή βιονήματος από το γάλα;

Η Anke έμαθε από παιδί να φτιάχνει ρούχα από την προγιαγιά της. Ωστόσο, πάντα είχε πάθος για την επιστήμη. Αφού τελείωσε το σχολείο πήγε στο Τόκιο, όπου πουλούσε μπλουζάκια τα οποία η ίδια είχε σχεδιάσει.

Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της, ξεκίνησε τις σπουδές της στην μικροβιολογία και ίδρυσε μια δική της μικρή εταιρεία με ρούχα. Με λίγα λόγια, κατάφερε να εξισορροπήσει επιτυχώς τα δύο μεγαλύτερα ενδιαφέροντά της – και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Μία από τις σπουδαιότερες ιδιότητες των ινών από γάλα είναι ότι έχουν μια μεταξένια υφή και, σε αντίθεση με το πραγματικό μετάξι, μπορούν να παραχθούν χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Επιπλέον, η διαδικασία δημιουργίας του υφάσματος είναι πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον και σημαντικά φθηνότερη, ενώ το ύφασμα από γάλα είναι κατασκευασμένο από πρωτεΐνη, επομένως μπορεί να πλυθεί κανονικά.

Αν και οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν το γάλα απλά ως ένα προϊόν διατροφής, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι ένας πραγματικά υπέροχος φυσικός πόρος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πράγματα που ποτέ δεν είχαμε καν ονειρευτεί.

Η πρωτοποριακή κολεξιόν της Anke θα βγει στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι και ήδη έχουν γίνει παραγγελίες από όλο τον κόσμο.

Οι τιμές των… γαλακτούχων ρούχων κυμαίνονται από 150 έως και 200 ευρώ.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις