Logo

Ο Χρ. Παπαδόπουλος απήγαγε πλούσια Αθηναία



 
 

papadopoulos_29-7-2011Ο αρχηγός της πάλαι ποτέ "Εταιρείας Δολοφόνων" Χρήστος Παπαδόπουλος, βρίσκεται και πάλι στα χέρια των αστυνομικών αρχών. 

Η σύλληψη του Χρήστου Παπαδόπουλου, δικηγόρου, πρώην Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας και πρώην βαρυποινίτη επιβεβαιώνει το λαϊκό ρητό: "ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του".

Η επιβεβαίωση προέρχεται από το γεγονός ότι  η  γνωστή ως "Εταιρεία Δολοφόνων", ήταν μια συμμορία που δρούσε τα τέλη της δεκαετίας του 1980, δολοφονώντας  ηλικιωμένους, των οποίων τις περιουσίες ιδιοποιούνταν ο Χρήστος  Παπαδόπουλος και τα μέλη της σπείρας.

Η υπόθεση, λοιπόν, για την οποία συνελήφθη τώρα ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι παρόμοια, καθώς αφορά υπόθεση αρπαγής και παράνομης κατακράτησης 57χρονης,  με απώτερο στόχο την περιουσία της! 

Ειδικότερα, ο 73χρονος σήμερα Χρήστος Παπαδόπουλος, συνελήφθη την Παρασκευή στο Μενίδι, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε ανακριτής, για την εμπλοκή του σε υπόθεση αρπαγής και παράνομης κατακράτησης 57χρονης.

Η απαχθείσα κρατούνταν επί περίπου πέντε μήνες σε διώροφη  μονοκατοικία στην περιοχή Συκιά Ξυλοκάστρου και όπως προκύπτει από  τα στοιχεία της δικογραφίας οι απαγωγείς της την κρατούσαν, προκειμένου να την πείσουν να τους μεταβιβάσει την  περιουσία.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται ο Χρήστος Παπαδόπουλος και δύο ακόμη άτομα, Έλληνες,  οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές αναφέρεται για την υπόθεση και για τον 73χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο:

"Συνελήφθη, σήμερα (29.07.11) το μεσημέρι στο Μενίδι, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 73χρονος ημεδαπός που συμμετείχε ενεργά και ουσιαστικά στην αρπαγή και την επί μακρόν παράνομη κατακράτηση της 57χρονης ημεδαπής.

Ο 73χρονος συλληφθείς, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Κορίνθου, θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να μεταχθεί στον Ανακριτή.

Η 57χρονη ημεδαπή, με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κορίνθου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων."

Η αποκάλυψη

Η  παράνομη κράτηση της γυναίκας αποκαλύφθηκε  εντελώς τυχαία.

Η καθαρίστρια του σπιτιού, ανέβηκε στον α' όροφο, όπου της είχαν απαγορεύσει να πλησιάζει οι εργοδότες της και βρήκε την 57χρονη.

Η τελευταία βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ωστόσο, βρήκε τη δύναμη να πει στην καθαρίστρια ότι κινδυνεύει και την παρακάλεσε να ειδοποιήσει τον αδελφό της, που ζει στη Δράμα.

Η καθαρίστρια ήρθε σε επαφή με τον αδελφό της 57χρονης, ο οποίος, κατήγγειλε στην αστυνομία της περιοχής του όσα έμαθε.

Στη συνέχει ενημερώθηκε το τμήμα Ασφαλείας Ξυλοκάστρου, το οποίο, αφού προηγουμένως παρακολούθησε το σπίτι, πραγματοποίησε έφοδο, παρουσία εισαγγελέα και βρήκε την 57χρονη.

Το θύμα 

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε, ότι η γυναίκα, που κρατείτο παράνομα στο συγκεκριμένο σπίτι, είναι χήρα γνωστού αντικέρ και ιδιοκτήτη παλαιοπωλείου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η 57χρονη ζητούσε δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά, για να διαχειριστεί και να τακτοποιήσει τις όποιες εκκρεμόττητες από την κληρονομιά που της άφησε ο σύζυγός της.

Έτσι, μέσω γνωστών της, ήρθε σε επαφή με τον Χρ. Παπαδόπουλο, προκειμένου να αναθέσει σε αυτόν τον χειρισμό των κληρονομικών υποθέσεών της. 

Οι συγκατηγορούμενοι

Ως συνεργοί του Χρ. Παπαδόπουλου, ο οποίος φέρεται να είχε οργανώσει την όλη "επιχείρηση", φέρονται να είναι ένας 50χρονος, που έχει καταδικασθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κρήτη και ένα ακόμη άτομο.

Ο 50χρονος είχε αποφυλακιστεί το 2009 και, όπως εκτιμούν οι αρχές γνωρίστηκε με τον Παπαδόπουλο στις φυλακές.

Σημειώνεται, ότι το σπίτι στη Συκιά Ξυλόκαστρου, όπου κρατούταν παράνομα η 57χρονη, ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου, η οποία έχει αποβιώσει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις