Logo

Συρία: Τα βίντεο της καταστολής (vids)



 
 

katastolh_syria_31-7-2011Παρά την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών συγκεντρώσεων, οι διαδηλωτές στη Συρία, δείχνουν να χλευάζουν τα στρατεύματα του Assad, βιντεοσκοπώντας  τις βίαιες δραστηριότητές τους από κοντινή απόσταση.

Από την πλευρά τους οργανώσεις, που πρόσκεινται στους διαδηλωτές, υποστηρίζουν ότι στη Συρία τις τελευταίες ημέρες η βίαιη καταστολή των συγκεντρώσεων αυξάνει τον αριθμό των νεκρών και των συλληφθέντων.

Συγκεκριμένα, το Συριακό ακτιβιστικό δίκτυο των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού στη Συρία ( LCCSyria) υποστηρίζει ότι έξι πολίτες και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στην πόλη της Kiswe έξω από τη Δαμασκό την Παρασκευή το βράδυ.

Από την πλευρά της, η Λονδρέζικη ομάδα του Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας αναφέρει σε ανακοίνωση του Σαββάτου, ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και 500 συνελήφθησαν στο προάστιο Quadam της Δαμασκού, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στην περιοχή νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Η οργάνωση υποστήριξε, επίσης, ότι ένα άτομο σκοτώθηκε όταν στρατεύματα εισέβαλαν στην πόλη της Boukamal στα σύνορα με το Ιράκ.

Παρά το λουτρό αίματος, ριψοκίνδυνοι αντικαθεστωτικοί φέρονται να βιντεοσκοπούν τη δράση των δυνάμεων ασφαλείας.

Για παράδειγμα, ένα βίντεο που τραβήχτηκε την Παρασκευή στην περιοχή του Knais, στην παράκτια πόλη της Lattakia, υποτίθεται ότι δείχνει οπλισμένους φιλοκυβερνητικούς κακοποιούς, που είναι γνωστοί ως «Shabiha» να περιδιαβαίνουν ένα δρομάκι ή δρόμο φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος», όπως ακούγεται στο παρασκήνιο από τα γύρω κτίρια.

«Αυτοί είναι πυροβολισμοί από Shabiha» εξηγεί ο καμεραμάν, καθώς ένας από αυτούς που επιβάλουν το νόμο σηκώνει το τουφέκι του και το στρέφει σε ένα κτίριο.

Άλλο ένα από τα βίντεο απεικονίζει μια σκηνή που εκτυλίσσεται στη Δαμασκό και συγκεκριμένα σε μια γειτονιά που ονομάζεται Μεντάν. Εκεί εμφανίζεται ένας ένστολος υπάλληλος με ένα μεγάλο ξύλινο ραβδί, ο οποίος φαίνεται να δέρνει έναν άνδρα και να τον σέρνει  μακριά.

Σημειώνεται, ότι το εν λόγω βίντεο τραβήχτηκε από ένα περαστικό αυτοκίνητο. 


 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις