Logo

Λονδίνο: Εστίες βίας από το βορά μέχρι το νότο!



 
 

london12_8-8-2011

Η βία ξέσπασε για τρίτο κατά σειρά βράδυ, τη Δευτέρα, σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου όπως το Hackney, Lewisham, Peckham και Deptfort.

(Δείτε βίντεο) 

Κουκουλοφόροι  βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα, κάδους και κτίρια, ενώ ρίχνουν βόμβες στους αστυνομικούς.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί συνολικά – από το Σάββατο που ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Tottenham - 215 άτομα. Ανάμεσά τους κι ένα 11χρονο αγόρι.

london13_8-8-2011london14_8-8-2011Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που φθάνουν από τη Βρετανική πρωτεύουσα, η αστυνομία αντιμετωπίζει συμμορίες μασκοφόρων και κουκουλοφόρων νεαρών, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με βόμβες μολότοφ και μεταλλικούς στύλους και σπέρνουν το χάος.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν από το Hackney, στα ανατολικά του Λονδίνου, το απόγευμα της Δευτέρας, όταν διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν πυραύλους σε αστυνομικούς και να βάζουν φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα.

Μέσα σε μισή ώρα οι ταραχές είχαν επεκταθεί στο Lewisham, στο Peckham και στο Deptfford.

Επίσης, μια κόλαση από φωτιές, που καίνε αυτοκίνητα και κτίρια, κυριαρχεί στους δρόμους του Croydon, του Harlesden και στο Μπέρμιγχαμ, ενώ εξεγέρσεις σημειώνονται και στους δρόμους του Redhill, στο Surrey.

Νωρίς το βράδυ άνθρωποι που επέστρεφαν που επέστρεφαν στο σπίτι τους μέσω Hackney είδαν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν να κυκλώνεται από περίπου 50 μασκοφόρους, οπλισμένους νεαρούς.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυραύλους σε αξιωματικούς της αστυνομίας, ενώ συμμορίες επιτέθηκαν σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Στο Peckam Rye, νότια του Λονδίνου, μια σειρά από καταστήματα έχουν καταστραφεί από τους στασιαστές.

Χάος στο Λονδίνο 

london19-8-8-2011london20-8-8-2011Σε κάποιες περιοχές πολίτες πήραν το νόμο στα χέρια τους και συμπλέκονται με τις συμμορίες των κουκουλοφόρων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή του Stoke Newington στο Βόρειο Λονδίνο.

Εκεί ιδιοκτήτες καταστημάτων Τουρκικής και Κουρδικής καταγωγής έχουν αναλάβει οι ίδιοι τη φύλαξη των περιουσιών τους, κρατώντας ρόπαλα του μπέιζμπολ.

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκατοντάδες νέοι Τουρκικής καταγωγής κυνηγούν μια ομάδα νέων μαύρων γύρω από το ξενοδοχείο Kingsland Road, στο Hackney

Τwitter, Facebook και BlackBerry  στο... "απόσπασμα" της Scotland Yard

Η Βρετανική αστυνομία πανικόβλητη,  από το δεύτερο κύκλο βίας που έζησε το Λονδίνο και ενώ μια τρίτη βραδιά ταραχών βρίσκεται σε εξέλιξη, απειλεί τώρα τους χρήστες σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Twitter και Facebook) και των κινητών τηλεφώνων BlackBerry

Χαρακτηριστικά, πηγές της Scotland Yard υποστηρίζουν ότι πολλά από τα "tweets" έχουν φωτογραφίες της βίας σε μια επίδειξη «μαγκιάς».

Έτσι, η αστυνομία προειδοποιεί ότι οι χρήστες του Twitter που θα εντοπιστούν ενδεχομένως κινδυνεύουν να συλληφθούν και να ασκηθεί σε βάρος τους δίωξη για υποκίνηση της βίας!

Συγκεκριμένα, απο νωρίς το πρωί οργίαζαν οι φήμες στο  Λονδίνο,  ότι σχεδιάζονται νέες ταραχές απόψε Δευτέρα και η αστυνομία είχε  εντείνει τις περιπολίες της, ενόψη της τρίτης βραδιάς ταραχών και  λεηλασιών.

london8_8-8-2011london9-8-8-2011Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει η Daily Mail,   στο Facebook  παραβιάστηκε ο πρώτος και βασικός κανόνας για μια επιτυχημένη ληστεία.

Αυτός ο κανόνας λέει να μη το πεις σε κανένα και προφανώς αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να ανεβάζεις στο διαδίκτυο μια φωτογραφία του εαυτού σου με κλεμμένα εμπορεύματα.

Ο εν λόγω κανόνας δεν τηρήθηκε από ένα νεαρό, ο οποίος ανάρτησε μια φωτογραφία του στο Facebook, με διάφορα αντικείμενα – υποδηλώνοντας ότι τα έκλεψε κατά τη διάρκεια των βανδαλισμών σε καταστήματα και των ταραχών αυτής της εβδομάδας.

Ήταν ένα από τα πιο εκπληκτικά μηνύματα που ανέβηκαν στο διαδίκτυο στα οποία βασίζεται η αστυνομία για να ισχυριστεί ότι αυτά ( σ.σ. τα μηνύματα ) ενθάρρυναν τη βία και την κλοπή σε όλη την πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Αναλυτικότερα, η αστυνομία υποστηρίζει ότι ιστοσελίδες όπως το Twitter, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα BlackBerry, χρησιμοποιήθηκαν για να συντονίσουν τις επιθέσεις κατά της αστυνομίας και να πουν στο δυναμικό των στασιαστών που θα βρουν τα σημεία της βίας.

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές στη Βρετανία εστιάζουν ιδιαίτερα στις συσκευές BlackBerry, κάτοχοι των οποίων είναι πολλοί έφηβοι Βρετανοί – το ένα τρίτο εξ αυτών κατέχει το συγκεκριμένο τύπο κινητών τηλεφώνων.

Οι εν λόγω συσκευές επιτρέπουν στους χρήστες τους να στείλουν ένα έως πολλά μηνύματα στο δικό στο δικό τους δίκτυο των επαφών, που συνδέονται με του ειδικούς κωδικούς ( PIN BlackBerry Messenger).

Όπως επισήμαιναν κύκλοι της Βρετανικής αστυνομίας , αντίθετα, από τα συμβατικά κείμενα ή κλήσεις,  καθώς και το Twitter  η το Facebook, πολλά μηνύματα BlackBerry  είναι δύσκολο να εντοπιστούν από τις αρχές.

Δεύτερη νύχτα βίας  

Είχε προηγηθεί ένας δεύτερος γύρος βιαιοτήτων  τον οποίο έζησε το Λονδίνο, από τις βραδυνές ώρες τις Κυριακής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, με τις ταραχές να διασπείρονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, η Βρετανική πρωτεύουσα υπέμεινε μια δεύτερη νύχτα βίας, ενώ έχουν ανακύψει αναπάντητα ερωτηματικά για τον θανάσιμο τραυματισμό από την αστυνομία ενός 29χρονου ύποπτου, περιστατικό που αποτέλεσε την αφορμή για τις ταραχές. 

london2_8-8-2011london3_8-8-2011Η ισχυρή παρουσία αστυνομικής δὐναμης στο Tottenham την Κυριακή, μετά τα βίαια επεισόδια του Σαββάτου, απομάκρυνε τους ταραξίες από τη συγκεκριμένη περιοχή, όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει την επέκταση  των ταραχών σε άλλες περιοχές στο βόρειο, στο νότιο, στο ανατολικό και στο δυτικό Λονδίνο.  

Ειδικότερα, στο Enfield, στο νότιο Λονδίνο μια ομάδα από 200 αναρχικούς έσπασαν όσα καταστήματα βρήκαν στο δρόμο τους, πέταξαν πλάκες από σκυρόδεμα σε αυτοκίνητα της αστυνομίας, μετά τις ταραχές του Σαββάτου στο Tottenham.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ένα κοσμηματοπωλείο, ένα McDonald's και άλλο ένα κατάστημα έγιναν στόχος ταραξιών στο Enfield, την ίδια ώρα που στο Brixton στο νότιο Λονδίνο , εκατοντάδες έφηβοι λεηλάτησαν ένα μεγάλο κατάστημα λίγο πριν του βάλουν φωτιά, για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκε η επέμβαση έξι πυροσβεστικών οχημάτων γύρω στη 1:30 της Δευτέρας.

london4_8-8-2011london5_8-8-2011Το βράδυ της Κυριακής υπήρχαν, επίσης, αναφορές, ταραχών στο Walthamslow και στο Islington στο βόρειο Λονδίνο και σποραδικές συγκρούσεις με την αστυνομία στο Elephant και στο Castle στο νότιο Λονδίνο και στο Shepherds Bush στα δυτικά.

Τρεις αστυνομικοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να συλλάβουν άτομα μετά από μια λεηλασία στο Ghingford Mount.

Και σε μια δραματική εξέλιξη, η δολοφονία του Mark Duggan διερευνάται εκ νέου. Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η σφαίρα που βρέθηκε σφηνωμένη σε ραδιόφωνο της αστυνομίας προερχόταν από τις αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που σημαίνει ότι ο Duggan δεν είχε ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών, όπως ήταν ο αρχικός ισχυρισμός των αρχών.

Στο μεταξύ, η Scotland Yard δέχεται επικρίσεις, αφού παραδέχθηκε ότι δεν έχε προβλέψει τη βία, παρά τις προειδοποιήσεις που υπήρχαν μετά το θανάσιμο τραυματισμό του Duggan από την αστυνομία την Πέμπτη.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις