Logo

Στην ''τσιμπίδα'' 7 ιδιοκτήτες καταστημάτων σε Πάρο και Μύκονο



 
 

safari1_8-8-2011Το... σαφάρι της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Μύκονο και Πάρο φαίνεται πως απέδωσε καρπούς...

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, συγκεκριμένοι καταστηματάρχες των δύο νησιών, σε περίοδο "φουλ" τουριστικής κίνησης, δεν εξέδιδαν αποδείξεις.

Συγκεκριμένα, από τα συνολικά 42 καταστήματα που ελέγχθηκαν σε Πάρο και Μύκονο βρέθηκαν επτά ιδιοκτήτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

safari4_8-8-2011Αξίζει να σημειωθεί, ότι αφορμή για τους αστυνομικούς ελέγχους αποτέλεσαν καταγγελίες για μη έκδοση αποδείξεων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές για τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στα δύο νησιά αναφέρονται τα εξής:

"Δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος επτά (7) ιδιοκτητών καταστημάτων, σε Πάρο και Μύκονο για τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών)

Ειδικότερα, κλιμάκια του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, το προηγούμενο τριήμερο (05-08-2011 έως 07-08-2011) μετέβησαν στην Πάρο και στη Μύκονο και προχώρησαν σε συντονισμένους και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχετικά με καταγγελλόμενες παραβάσεις για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ελέγχθησαν είκοσι δύο (22) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάρο και είκοσι (20) καταστήματα στη Μύκονο.

Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι:

safari3_8-8-2011Σε καφετέρια - μπαρ στην περιοχή Μάρπισσα (Πούντα) στην Πάρο, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε πέντε (5) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (96) ευρώ, ενώ παράλληλα η μία από τις πέντε ταμειακές μηχανές που βρισκόταν σε λειτουργία ήταν αδήλωτη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η οποία και κατασχέθηκε.

Σε εστιατόριο – καφετέρια στην περιοχή της Νάουσας - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε πέντε (5) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (484,1) ευρώ,

Σε ψαροταβέρνα – ουζερί στην περιοχή Πίσω Λιβάδι - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε εννέα (9) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (412,75) ευρώ,

Σε κατάστημα – καφετέρια στην περιοχή της Νάουσας - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε τέσσερις (4) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (49,5) ευρώ,

Σε κατάστημα-εστιατόριο στην περιοχή της Παροικιάς - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε τρεις (3) περιπτώσεις, μη προσδιορίσιμης αξίας, ενώ υπήρξε και παρεμπόδιση της διενέργειας ελέγχου,

Σε κατάστημα–καφε-εστιατόριο στην περιοχή Ορνό-Μυκόνου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε δεκαπέντε (15) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (712) ευρώ,

safari2_8-8-2011Σε κατάστημα – κέντρο διασκέδασης στη Μύκονο, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε τρεις (3) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (75) ευρώ.

Στους παραπάνω ελέγχους διαπιστώθηκαν επίσης, παραβάσεις που αφορούσαν, κατά περίπτωση, σε κάποια από αυτά, στέρηση της αδείας λειτουργίας καταστήματος, στέρηση της αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων, ελλείψεις στις άδειες εργασίας και ατομικών βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων, ενώ σε δύο (2) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν τροποποιήσεις στην άδεια λειτουργίας καταστήματος.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου.

Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων."

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις