Logo

''Όχι'' του ΣτΕ στον Παναγιώτη Ψωμιάδη



 
 

pswmiadis_9-8-2011Απορρίφθηκε η αίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση με την οποία τέθηκε σε προσωρινή αργία από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι δεν δικαιολογείται η χορήγηση αναστολής.

Έτσι, ο κ. Ψωμιάδης εξακολουθεί να βρίσκεται σε αργία, αναμένοντας τη συζήτηση της κύριας αιτήσεώς του στο ΣτΕ, που έχει προσδιοριοριστέι για τις 24 Νοεμβρίου 2011.

Ειδικότερα, με την αίτησή του ο Παναγιώτη Ψωμιάδης στρεφόταν κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου.

Ο τελευταίος με την προσβαλλόμενη απόφαση  είχε θέσει τον Π. Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, επειδή μείωσε πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για νόθευση υγρών καυσίμων.

Ο Π. Ψωμιάδης ζητούσε την αναστολή της απόφασης του κ. Σώκου, επικαλούμενος λόγους όπως η «νόθευση της βούλησης» και η «ηθική βλάβη».

Ωστόσο, η Επιτροπή Αναστολών στην υπ΄αριθμόν 504/2011 απόφασή της επισημαίνει, ότι τα επιχειρήματα που προβάλλει ο κ. Ψωμιάδης περί «βλάβης», «νόθευσης της βούλησης» και «ηθικής βλάβης» δεν δικαιολογούν τη χορήγηση αναστολής.

Προδήλως, βάσιμος για την ακύρωση της απόφασης, προσθέτει η Επιτροπή Ανσστολών, δεν είναι ούτε ο ισχυρισμός του Π. Ψωμιάδη,  ότι διέπραξε το αδίκημα ως νομάρχης και δεν επανεκλέχθηκε σε αυτό το αξίωμα.

 Επιπλέον η Επιτροπή Αναστολών, τονίζει, ότι προδήλως βάσιμοι δεν θεωρούνται ούτε και οι υπόλοιποι λόγοι ακυρώσεως - παράβαση διατάξεων του Συντάγματος - που επικαλείται ο κ . Ψωμιάδης.

Καταλήγοντας, μάλιστα, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογούν την απόφαση περί προσωρινής αργίας, η οποία δεν είναι «ποινή», αλλά συνιστά διοικητικό μέτρο, που λαμβάνεται αποκλειστικώς προς το συμφέρον της Υπηρεσίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις