Logo

Απόφαση ''βόμβα'' του Αρείου Πάγου υπέρ των μονιμοποιημένων συμβασιούχων !



 
 

areios-pagos_9-8-2011Υποχρεωμένο να καταβάλει αναδρομικά επιδόματα και δώρα στους συμβασιούχους, που μονιμοποιήθηκαν με το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου,  είναι το Ελληνικό Δημόσιο!

Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος δικαιώνοντας καθαρίστρια που εργαζόταν στο Γενικό Χημείο του Κράτους στη Μυτιλήνη.

Η τελευταία διεκδικούσε αναδρομικά ποσά, τα οποία αντιστοιχούν σε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα αδείας, καθώς και σε  διαφορές αποδοχών.

Όπως επισημαίνει το Ανώτατο Δικαστήριο, η εργαζόμενη δικαιούται την αναδρομική καταβολή δώρων, επιδομάτων και αποδοχών, καθώς, ενώ πληρωνόταν ως συμβασιούχος, στην πραγματικότητα παρείχε υπηρεσίες ανάλογες με αυτές εργαζόμενου, που απασχολείται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Η καθαρίστρια προσελήφθη το Δεκέμβριο του 2000 με ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου μερικής απασχόλησης.

Από τότε και μέχρι τον Ιούλιο του 2005 αυτή η σύμβαση ανανεώθηκε διαδοχικά 23 φορές.

Οι υπεύθυνοι, μετά το διάταγμα του 2004, που προώθησε ο Πρ. Παυλόπουλος, αναγνώρισαν στην καθαρίστρια, ότι στην πραγματικότητα κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παρά το γεγονός ότι απασχολούνταν με συμβάσεις έργου, οι οποίες ανανεώθηκαν αλλεπάλληλα.

Η μονιμοποίηση, λοιπόν, της καθαρίστριας ήταν μονόδρομος και έγινε πραγματικότητα.

Ωστόσο, ανέκυψε πρόβλημα με τη μισθοδοσία της, καθώς δεν έλαβε τις αποδοχές που δικαιούνταν νομίμως,  ως μόνιμα απασχολούμενη υπάλληλος, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα σχετικά εντάλματα.

Έτσι, η εργαζόμενη προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και το Εφετείο Αιγαίου την δικαίωσε.

Ο Άρειος Πάγος, όπου έφθασε η υπόθεση, απεφάνθη ότι το Εφετείο έκρινε ορθά, καθώς:

* με βάση το Ν 3320/2005, οι συμβασιούχοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλοπουλου, θεωρούνται για όλο το διάστημα της εργασίας τους ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και για το λόγο αυτό μπορούν να διεκδικούν αναδρομικά.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την  υπ. αριθμ. 1040/2011 απόφασή του Αρείου Πάγου, στη συγκεκριμένη εργαζόμενη θα πρέπει να καταβληθεί αναδρομικά το συνολικό ποσό των 15.368 ευρώ για το διάστημα κατά το οποίο είχε καταθέσει τη σχετική αγωγή, δηλαδή, από το 2003 μέχρι το 2005. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις