Logo

Βραζιλία: Αγνοείται απομονωμένη φυλή μετά από επίθεση εμπόρων ναρκωτικών



 
 

trbmn_10-8-2011Εκφράζονται φόβοι ότι έμποροι ναρκωτικών από το Περού είναι πολύ πιθανό να επιτέθηκαν σε αυτόχθονη φυλή του Αμαζονίου, η οποία ζούσε, μέχρι στιγμής, σε πλήρη απομόνωση.

Οι υπάλληλοι που εργάζονται για την FUNAI, το τμήμα της κυβέρνησης της Βραζιλίας για τις αυτόχθονες υποθέσεις, έστειλαν ανησυχητικές αναφορές την περασμένη Δευτέρα, λέγοντας ότι το φυλάκιο Xinane είχε δεχτεί επίθεση από ένοπλους περουβιανούς διακινητές κοκαΐνης και ότι η φυλή που παρακολουθούσαν μπορεί να βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Η φυλή που αγνοείται, έγινε διάσημη το 2008, όταν η FUNAI δημοσιοποίησε φωτογραφίες που έδειχναν άνδρες της φυλής, βαμμένους με κόκκινο χρώμα, να έχουν στραμμένα τα βέλη τους σε ένα αεροπλάνο που πετούσε από πάνω τους.

«Πιστεύουμε ότι ο Περουβιανοί ανάγκασαν τη φυλή να φύγει… Ανησυχούμε περισσότερο από ποτέ. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα των τελευταίων δεκαετιών στο έργο της προστασίας των απομονωμένων φυλών», είπε ο Carlos Travassos, υπεύθυνος του τμήματος της FUNAI για τις απομονωμένες φυλές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει συλλάβει έναν άνδρα από την Πορτογαλία, τον Joaquim Antônio Custódio Fadista, ο οποίος είχε κρατηθεί για διακίνηση ναρκωτικών στο παρελθόν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις