Logo

Μπότοξ κατά της... ακράτειας !



 
 

botox_akrateia_10-8-2011Το μπότοξ είναι γνωστό σαν ‘θαυματουργό’ μέσον εξάλειψης των ρυτίδων. Η αμερικανική εταιρεία Allergan προωθεί στην Ευρώπη σκεύασμα με μπότοξ κατά της ακράτειας.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Allergan ανέπτυξε ένα σκεύασμα, το οποίο αναστέλλει την ακράτεια ούρων της κύστης. Το βασικό συστατικό του είναι η νευροτοξίνη Botulinum που λειτουργεί γενικά ανασταλτικά, μπλοκάρει τη χαλάρωση ή τους συνεχείς σπασμούς μυών και νεύρων.

Στην προκειμένη περίπτωση αναστέλλει τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης που παρουσιάζονται σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή με κακώσεις του νωτιαίου μυελού.

Το μπότοξ σαν σκεύασμα στην πλαστική χειρουργική σπάει τα ταμεία σε όλο τον κόσμο. Ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας Allergan, που το παρασκευάζει, ήταν φέτος γύρω στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα μισά από αυτά προέρχονται από την πλαστική χειρουργική για την εξάληψη των ρυτίδων και τα άλλα μισά από την χρήση του σαν ανασταλτικό σε ασθένειες νευρομυϊκής φύσεως.

Η άδεια, που αναμένεται να δοθεί στο νέο της σκεύασμα στην ΕΕ, έχει μόνον θεραπευτικό χαρακτήρα και αφορά την ακράτεια ούρων.  Σύμφωνα με έρευνες το συγκεκριμένο σκεύασμα, που θα διοχετεύεται στο αίμα με ένεση θα επιδρά επί 9 μήνες.

Στη Γερμανία η νευροτοξίνη μπότοξ πουλιέται από την φαρμακοβιομηχανία Merz με την ονομασία Xeomin και έχει άδεια κυκλοφορίας ως ανασταλτικό του βλεφαροσπασμού, του στραβολαιμιάσματος, αλλά και της μυικής δυσκαμψίας των άκρων μετά από εγκεφαλικό. Το νέο φάρμακο κυκλοφορεί για την ώρα στην Ιρλανδία και άμεσα θα κυκλοφορήσει και στις άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-8-2011 από directNEWS.gr πηγή: deutsche welle


Τελευταίες Ειδήσεις